Πάτρα: Σύγχυση με το αίτημα εκταφής της σορού της Τζωρτζίνας

Πάτρα

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με αίτημα που κατά πληροφορίες διαβιβάστηκε αρμοδίως για την εκταφή της σορού της 9χρονης Τζωρτζίνας του ζεύγους Δασκαλάκη.

Ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης κυκλοφορούσε έντονα η πληροφορία πως μετά την εμπλοκή της Εισαγγελίας Πάτρας στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών και την ανάθεση του προανακριτικού έργου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, οι Αρχές θα προχωρούσαν σε εκταφή της σορού.

Τα τοπικά μέσα στην Πάτρα λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής μετέδιδαν την είδηση πως κατατέθηκε τελικά το αίτημα εκταφής. Πλην όμως, κύκλοι της Διεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών διέψευδαν αυτή την εξέλιξη, επισημαίνοντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη».

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εκλήθη να εμπλακεί επιστημονικά στην υπόθεση πολύ γνωστός γενετιστής, ο οποίος και στο παρελθόν έχει βοηθήσει στη διαλεύκανση πολύπλοκων υποθέσεων.

Ο γενετιστής αυτός θα μελετήσει τους φακέλους των τριών παιδιών και, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που έχουν σταλεί στο εξωτερικό, θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες.

Εισαγγελικές πηγές, ωστόσο, πρόσθεταν το μεσημέρι της Παρασκευής πως είναι πάρα πολύ πιθανό, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, κάποια στιγμή να κατατεθεί αίτημα εκταφής και των σορών των άλλων δύο παιδιών της οικογενείας Δασκαλάκη.