Πάτρα: Πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην δημοσιοποίηση των ενοχοποιητικών μηνυμάτων για τον θάνατο των παιδιών – Δείτε τα sms

Πάτρα: Πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ενόχλησή της εξέφρασε η πλευρά της 33χρονης κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκουμετά τη δημοσιοποίηση των 95 ανατριιαστικών μηνυμάτων με την αδερφή της Δήμητρα, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται ο ταραχώδης έγγαμος βίος της.

Την 33χρονη επισκέφθηκε το μεσημέρι, στις φυλακές, ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το STAR, συζήτησε μαζί της για τα SMS τα οποία εντάσσονται στη δικογραφία ενώ βγαίνοντας από το επισκεπτήριο, δήλωσε πως τα μηνύματα της Ρούλας με τον Μάνο και την αδερφή της «είναι αληθινά και ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει».

«Είναι ένα από τα πολλά τεχνικού περιεχομένου ζητήματα τα οποία εξετάζονται λεπτομερώς και με προσοχή. Άλλοι λένε κάτι με τον έναν τρόπο άλλοι το λένε με τον άλλον.

Είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η έρευνα είναι ακόμα ανοιχτή, δεν έχει οδηγήσει σε αδιάσειστο ξεκάθαρο συμπέρασμα, ερευνάται από όλες τις πλευρές και δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα ακόμη», δήλωσε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων της.

«Στην αρχή την ενόχλησε η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων αυτών, στον βαθμό που περιελάμβαναν κάποιες προσωπικές σκέψεις και συναισθήματά της, τα οποία εξέφραζε μέσα από αυτά τα μηνύματα», σχολίασε ο δικηγόρος της στη συνέχεια, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που δεν έχουν διευκρινιστεί στη δικογραφία, όπως η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας.

Εκκλήσεις από τη Δήμητρα, εμμονές από τη Ρούλα σε 95 sms

Δηλωτικά της καθημερινής ατμόσφαιρας πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα είναι τα όσα ανατριχιαστικάκαταγράφονται στα 95 γραπτά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο αδελφές, Δήμητρα και Ρούλα Πισπιρίγκου, αποτυπώνοντας στοιχεία του χαρακτήρα, αλλά και της συμπεριφοράς τους.

Στις στιχομυθίες μεταξύ των δύο γυναικών, που τοποθετούνται χρονικά μετά το θάνατο της Ίριδας και πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο το 2021, αντανακλώνται γλαφυρά τα συναισθήματα, αλλά και οι μύχιες σκέψεις τους, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, να παραμένει προσκολλημένη στον πρώην σύζυγό της.

Πιο ρεαλίστρια, αλλά και με συμβουλευτικό ρόλο προς την αδελφή της εμφανίζεται η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία φαίνεται να προτάσσει την ψυχική υγεία της Ρούλας και την υποστήριξη της άτυχης Τζωρτζίνας από την μητέρα της, σε αντιδιαστολή με την κατηγορούμενη, η οποία αναζητά διακαώς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη, επιζητώντας κυρίως να μάθει αν εκείνος δηλώνει ακόμη «παντρεμένος» ή αν φορά τη βέρα του.

Απειλώντας, από πλευράς της, με αυτοκτονία, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναστατώσει το οικογενειακό της περιβάλλον, με την αδελφή της να την καλεί να σκεφτεί τη μικρή Τζωρτζίνα, ενώ φτάνει στο σημείο να την απειλήσει πως θα ενημερώσει τις Εισαγγελικές Αρχές, ώστε το παιδί να δοθεί σε ίδρυμα για λόγους προστασίας, επισημαίνοντας πως «αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα».

Τα επίμαχα sms καταγράφηκαν κατά την περίοδο από τις 6/4/21 έως και τις 29/4/2021, οπότε η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εγκαταλείψει προσωρινά το σπίτι της, τραβώντας την προσοχή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Στα όσα συζητούν γραπτά οι δύο αδελφές, σοκαριστική είναι η αναφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας, όταν εκείνη εμφάνισε χαμηλούς παλμούς, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σχολιάζει πως «έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό εχέστηκα!».

Στον αντίποδα, «μίλησα με τον Μάνο και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί  Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα» της γράφει με τη σειρά της η αδελφή της, Δήμητρα, η οποία εμφανίζεται καθόλα επικριτική αναφορικά με την ανατροφή του εναπομείναντος μέχρι τότε στη ζωή παιδιού της, προκρίνοντας να δοθεί η Τζωρτζίνα στον πατέρα της, για να την μεγαλώσει.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην αποστροφή της Δήμητρας Πισπιρίγκου ότι «το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε», η αδελφή της, Ρούλα εμφανίζεται πρόθυμη να αποχωριστεί τη Τζωρτζίνα, λέγοντας πως «λοιπόν, άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί».

Τα μηνύματα Ρούλας και Δήμητρας

– Ρούλα 6/4/2021: «Άμα έχεις ενοχές, τράβα αυτοκτόνα. Από χθες μου στέλνεις να πεθάνω. Να σας δείξει τα μηνύματα και τώρα πάει στο τμήμα (σ.σ. ο Μάνος) λέει ,δεν ξέρω τι θα γίνει μόνο να προσέχετε το παιδί».

– Δήμητρα Πισπιρίγκου (6/4/21 – 2.51 μ.μ.) «Σήκω το τηλέφωνο θα σε πάρει ο διάολος.

Τα έχεις κάνει πουτάνα.

Αντί να σκεφτείς γ***** τον Χριστό σου γ*** ,ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα λες αρχ*.

Τσακίσου και σήκωσέ το…Μίλησα με τον Μάνο και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί.

Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιό π*******. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές»

– Ρούλα 6/4/21 3.01: «Να του τα δώσετε. Και να της πεις ότι η μαμά την αγαπάει πολύ…Και να μην τον απειλείτε»

– Δήμητρα: «Σήκωσέ το τώρα. Και μετά αυτοκτονία. Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σα καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί. Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα»

– Ρούλα: «Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα, αυτουνού όχι ντροπή το να μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα. Μπράβο σας. Βαρεθήκαμε τις απειλές σας, πνίγηκα ρε, δεν μπορώ άλλο πόνο.

Να τον πάρεις τηλέφωνο να δεις τι στέλνει, να σας δείξει και μετά θα μου πεις ντροπή μου εμένα. Του το είπα. Δεν αντέχεται άλλος πόνος.

Ρε καθίστε εσείς ή δίνετε συμβουλές συνέχεια, να μπορέσετε να συνεχίσετε εγώ δεν μπορώ δεν μπορώ άλλο, τέλος…Εμένα πρήζετε, αυτός τίποτα, Κύριος σε όλα…Μπράβο σας»

– Δήμητρα 6/4/21 6.17 μ.μ.: «Αλλιώς θα έρθει η αστυνομία και θα σε κατεβάσει Κατέβα τώρα…Μόνη μου είμαι με τον Τς. Πες μου πού είσαι να ανέβω να μιλήσουμε Μην μπλέξουμε τσάμπα. Έλα και θα τα βρούμε όλα»

– Ρούλα: «Παίρνω εγώ την αστυνομία τώρα και θα δείτε όλοι. Είμαι 32 χρονών και θέλω να είμαι μόνη μου. Τι θα πείτε ρε στην αστυνομία τι; Ότι έφυγα απ’ το σπίτι και; Η πρώτη είμαι ή η τελευταία; Παίρνω τον δικηγόρο τώρα όμως αν δεν με αφήσετε ήσυχη»

– Δήμητρα: «Πήραμε εμείς το δικηγόρο, θα σε χώσουν μέσα. Ξεκόλλα χαζή, θα σε βάλουν στην ψυχιατρική»

– Ρούλα: «Ποια ψυχιατρική ρε, τι λέτε, πάτε καλά; Όποιος φεύγει από το σπίτι του είναι τρελός;»

– Δήμητρα: «Έχει στείλει μηνύματα και θα τα χρησιμοποιήσει αυτός. Σκέψου μόνο το παιδί σου»

– Ρούλα: «Μίλησα με τον δικηγόρο, δεν μπορεί να το πάρει ο Μάνος το παιδί αφού εγκατέλειψε το σπίτι του, σκέψου λογικά Εγώ δεν έχω στείλει τίποτα Δεν ξέρω τι λέει»

– Δήμητρα: «Έλα να μιλήσουμε και μετά κάνε ότι θες Έχει στείλει, μου τα έστειλε τα μηνύματα μη λες μαλ*** τώρα σε μένα»

– Ρούλα: «Εγώ του είπα μόνο ότι θα εξαφανιστώ γιατί δεν αντέχω άλλο, αν έχει μηνύματα να τα δείξει Εγώ σου είπα ότι αυτό μου έλεγε θα πεθάνω»

– Ρούλα 6/4 /21 6.24 «Λοιπόν για κλείσε να πάρω το δικηγόρο να δούμε δεν κατάλαβα να με ψάχνει η αστυνομία για ποιο λόγο; Δεν είμαι ανήλικη»

– Δήμητρα: «Ρε έλα να μιλήσουμε να τελειώνουμε θα μπλέξουμε θα μείνεις μόνη σε αυτό θες; Ή θες να πεθάνεις έθαψες δύο παιδιά γ*** το κεφάλι σου»

– Ρούλα: «Εγώ δεν είπα πουθενά να πεθάνω δεν ξέρω τι λέτε και τι λέει ο Μάνος ή τον ακούτε κιόλας»

– Δήμητρα: «Τον γράφω στα α****** μου τον Μάνο. Εγώ τον πήρα να του πω ότι θα πάρω εγώ το παιδί και μου είπε ότι έχει βάλει δικό του δικηγόρο και θα το πάρει αυτός Το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε Τελείωνε μη μου τρως το Χριστό»

– Ρούλα: «Λοιπόν άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί»

– 6/4/21 «Τώρα ο δικηγόρος δεν το σηκώνει μην το συνεχίζετε γιατί θα πάρω εγώ την αστυνομία Μάνος μου είπε ότι το βράδυ θα έρθει να πάρει το παιδί.

Δώστο γιατί θα μπλέξετε όντως Αν δεν θέλετε φέρε μου κάπου το παιδί να το πάρω εγώ να φύγω, αλλά θα φύγω και δεν θα ξέρει κανείς»

– Δήμητρα: «Μου είπε ο δικηγόρος «καλή μου κοπέλα ότι έχει εγκαταλείψει το σπίτι και από τη στιγμή που δεν θέλει το παιδί δεν μπορεί να πάει μαζί του…Να το πάρεις εσύ και να φύγεις χίλιες φορές»

– Ρούλα: «Επειδή θέλω τα καλύτερα για το παιδί μου για αυτό δεν τ ‘ ακούω απ την αρχή αλλιώς θα την έπαιρνα και θα φεύγαμε μαζί γι’ αυτό. Επειδή δεν θέλω άλλο να τη στεναχωρώ άλλο δώστη στον Μάνο, εφόσον τη θέλει και τέλος

Πες να μιλήσετε όλοι μαζί χωρίς εμένα Και αν είναι και αλλάξει γνώμη να έρθει να βρει, αν όχι θα με πάρεις για να μου το πεις Εγώ δεν θέλω να είμαι μπροστά σε όλους μιλήστε του εσείς μόνο με τον πατέρα του».

Μηνύματα στο Facebook

Εκτός από τα γραπτά μηνύματα, οι αδελφές Πισπιρίγκου επικοινωνούν συχνά και μέσα από την εφαρμογή του Facebook – Messenger σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από τις 8/4/2021, δηλαδή την ημερομηνία εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, μέχρι και τις 15/4 2021 που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, στο Ρίο.

Εντύπωση προκαλεί ότι στον σύντομο διάλογο μεταξύ των δύο γυναικών, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτάει τέσσερις φορές για την κατάσταση της Τζωρτζίνας, με την αδελφή της να της ζητά να αλιεύσει πληροφορίες για τη ζωή του Μάνου, μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζητά από την αδελφή της δύο φορές να αφήσει τη Τζωρτζίνα να κοιμηθεί, ενώ εκτιμά πως η κατάσταση της υγείας της άτυχης μικρούλας είχε επιδεινωθεί για ψυχολογικούς λόγους.

– Ρούλα (8/4/21): «Μήπως πρόσεξες αν είχε βέρα σήμερα, γιατί μου είπε την έχει βγάλει»

– Δήμητρα: «Όχι δεν τον κοίταξα καθόλου»

– Ρούλα: «Γ***** ούτε εγώ»

8/4/21 ώρα 11.50 «Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό εχέστηκα!»

– Δήμητρα: «Άμα τον ξαναδούμε θα το κοιτάξω… Κοιμήθηκε το παιδί;…«Τέτοια λέγε να χορεύω πεντοζάλι απόψε»

– Ρούλα: «Ευτυχώς ήταν νοσηλεύτρια εδώ και μου λέει είναι που της πήρα πίεση ναι τώρααα»

Ρούλα 9/4/21 3.18: «Για μπες στο προφίλ (σ.σ. του Δασκαλάκη) του μία»

– Δήμητρα: «Όλα τα ίδια Και δεν έχει ανεβάσει και τίποτα Εντάξει μ.. Τώρα πως είναι;»

– Ρούλα: «Αρχίζει να νυστάζει, καλά είναι όμως»

– Δήμητρα: «Για άστη να κοιμηθεί ρε παιδί μου Και αν το ξανακάνει εγώ είμαι σίγουρη ότι θα είναι ψυχολογικό γιατί εκεί ηρεμεί και της βγαίνουν όλα Και μακάρι να είναι αυτό δλδ»

– Ρούλα: Και εγώ αυτό λέω μακάρι να ναι αυτό. Τπτ άλλο γιατί δεν με κρατάν τα πόδια»

– Ρούλα 9/4/21 8.20: «Κοίτα το προφίλ του γιατί γέννησε η γυναίκα του στιχουργού μήπως έχει ανεβάσει τπτ για βαφτιστήρι κτλπ και βγάλτο φωτό και κράτα το»

– Δήμητρα: «Ναι μισό Τίποτα δεν έχει ανεβάσει Το FACEBOOK ΄μπορεί να το έχει κλειδώσει και να μην μπορώ να δω»

– Ρούλα: «ΟΚ Κοίτα μία το έβγαλε το παντρεμένος;»

– Δήμητρα: «Όχι Το παιδί πώς είναι;»

– Ρούλα: Τη βέρα ήξερε να τη βγάλει κοιμάται(η Τζωρτζίνα)»

– Δήμητρα: Όλα καλά δλδ;

– Ρούλα: «Ναι κοιμάται»

– Δήμητρα Πισπιρίγκου (10/4/21 10.42 μμ) «Τι γίνεται ρε πες μου εδώ τα έχουμε δει όλα»

– Ρούλα: «Δεν ξέρω ρε Περίμενε, είναι όλοι από πάνω της ακόμα…Μιλάει»

– Δήμητρα: «Τι έπαθε;»

– Ρούλα: «Βγήκε λέει κάτι ,φαίνεται να ξεκινάει σαν βρογχίτιδα»

– Δήμητρα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό όμως Αυτό μας νοιάζει»-

– Ρούλα: «Πάει η γαστρεντερίτιδα τώρα πάμε στη βρογχίτιδα ,για να δούμε»

– Δήμητρα: «Μήπως έχει και τα δύο;»

– Ρούλα: «Ναι έχει τα κέρατά τους»