Πάτρα: Πάνω από 7 εκατ. ευρώ «κόστισε» η κακοκαιρία του Νοεμβρίου

Πάτρα

Έργα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργικότητας των υποδομών της ακτογραμμής του Δήμου Πατρέων δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, με απόφαση του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, υποβάλλεται πρόταση ένταξης νέων έργων του Δήμου Πατρέων στις ΣΑΕΠ (Συλλογικές Αποφάσεις Έργων Περιφέρειας) του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, συνολικού κόστους 7.612.000,00 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα έργα αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου της Πάτρας και την επέκτασή της έως τον φάρο της Αγυιάς, αλλά και σε τμήματα των παραλιακών οδικών δικτύων της δημοτικής κοινότητας Αγίου Βασιλείου, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Ροϊτίκων, Μονοδενδρίου, Καμινίων και Αραχωβιτίκων.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση των ολοσχερώς κατεστραμμένων τοιχίων αντιστήριξης των υποδομών οδοποιίας, αποκατάσταση του φθαρμένου οδοστρώματος του παραλιακού οδικού δικτύου, αποκατάσταση των κατεστραμμένων πεζοδρομιών κατά μήκος του παραλιακού οδικού δικτύου, ώστε να γίνουν ξανά προσπελάσιμα στους πεζούς.

Αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του ηλεκτροφωτισμού που έχουν καταστραφεί και αποκατάσταση του αστικού εξοπλισμού που έχει υποστεί φθορές, όπως παγκάκια, στάσεις λεωφορείων, πινακίδες πληροφόρησης, καλαθάκια απορριμμάτων, κ.ά.

Στα έργα περιλαμβάνονται και οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στη λιμενική υποδομή της μαρίνας της Πάτρας, όπως σε πλωτές και σταθερές προβλήτες, στη θωράκιση του κυματοθραύστη και στα παραλιακά κρηπιδώματα.

Επίσης, προβλέπονται εργασίες στα παραλιακά πεζοδρόμια και στον χερσαίο χώρο στάθμευσης.