Πάτρα: Οι κληρονόμοι της σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου και το χρέος

Το ακίνητο έχει βάρη, που όσο τοκίζονται, όλο και πιο πολύ παίρνουν την ανηφόρα

Χαρτί και μολύβι έχουν πάρει οι κληρονόμοι της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου μετά την αποσφράγιση του ακινήτου της, όπου στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου 27, στην Πάτρα, διέμενε η οικογένεια Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου.

Το ακίνητο έχει βάρη, που όσο τοκίζονται, όλο και πιο πολύ παίρνουν την… ανηφόρα. Ο νομικός εκπρόσωπος συγγενών της εκλιπούσας σπιτονοικοκυράς, Κων. Λέων, εκφράζοντας την βούληση των εντολέων του, έχει πει ότι προτίθενται να πουλήσουν το ακίνητο αντί 300.000 ευρώ.

Αν «πιάνει» ή όχι τόσα χρήματα, θα φανεί στα «παζάρια» με τον όποιο ενδιαφερόμενο αγοραστή. Το βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι τα βάρη υπερβαίνουν πλέον κατά πολύ τις 200.000 ευρώ!

Από έρευνά , έχει προκύψει ότι το ισόγειο βαρύνεται με μια προσημείωση της Eurobank, ύψους 12.000 ευρώ, και με μία προσημείωση της Α’ ΔΟΥ, ύψους 15.500 ευρώ.

Από τους ορόφους του ακινήτου, ο πρώτος είναι «καθαρός», όμως ο δεύτερος είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος, αφού έχει προσημειωθεί από την Eurobank για 41.200 ευρώ, 22.900 ευρώ και 104.000 Ελβετικά φράγκα (περίπου 109.000 ευρώ)!

Το ανωτέρω βάρη, αθροιζόμενα φθάνουν τις 200.000 ευρώ, όμως οι κληρονόμοι δεν έχουν… τελειώσει, αφού είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς, ενώ υφίστανται και οφειλές προς την ΔΕΗ και άλλες εκκρεμότητες της εκλιπούσας.