Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας έρχονται στο φως

Πάτρα

Τα δεδομένα από τον απινιδωτή και τον βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών (Ίριδα, Μαλενα, Τζωρτζίνα) παραμένουν και το ζητούμενο είναι να δοθούν απαντήσεις.

Μετά την ανακοπή που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στις 11 Απριλίου του 2021 υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., των γιατρών και των ιατροδικαστών.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου, δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA ότι: «Πιστεύαμε ότι το είχαμε «ασφαλισμένο» αυτό το παιδί. Την περασμένη άνοιξη η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.

Η Τζωρτζίνα τότε με τη βοήθεια των γιατρών τα είχε καταφέρει. Προ ημερών, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και απεβίωσε».

Σχετικά με την αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας ο κ. Ηλιάδης ανέφερε: «Αιφνίδιο συμβάν, αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία αιφνίδια συμβάντα σε τρία παιδιά με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια».

Επιπλέον, οι γιατροί του Ωνασείου, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021, έχουν δώσει στους αστυνομικούς τα δεδομένα από τον απινιδωτή και τον βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, ώστε να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε.

Υπογραμμίζεται ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, που θα συνεκτιμηθούν και θα δώσουν ορισμένες απαντήσεις στην υπόθεση.