Πάτρα: Μυστήριο παραμένει για τους γιατρούς ο αιφνίδιος θάνατος της 12χρονης Σωτηρίας – Τι έδειξε η νεκροτομή

12χρονης Σωτηρία

Μυστήριο παραμένει για τους γιατρούς ο αιφνίδιος θάνατος της 12χρονης Σωτηρίας στην Πάτρα.

Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της αναμένεται να δώσουν απάντηση για τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Σωτηρίας. 

Την ίδια ώρα, τα πρώτα αποτελέσματα από τη νεκροψία του παιδιού έδειξαν ότι δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις, ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά.

Σύμφωνα με το Star, τα μέχρι τώρα ευρήματα προσανατολίζουν τις Αρχές σε παθολογικά αίτια.

Πρέπει, όμως, να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος για να έχουν τελική εικόνα.

Τα τοξικολογικά και ιστολογικά αποτελέσματα, καθώς και ο γονιδιακός έλεγχος που ζητήθηκε θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες.

Πάτρα: Συγκλονίζει ο Ανδρέας Ηλιάδης «Προσπαθήσαμε μιάμιση ώρα να τη σώσουμε»

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, περιέγραψε στο Star τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών που προσπαθούσαν επί μιάμιση ώρα να σώσουν το παιδί.

«Έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό και στις 6:25 η μικρούλα “έφυγε” από τη ζωή.

Έχουμε ήδη στείλει αίμα σε συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο ασχολείται με τον γονιδιακό έλεγχο και τα γονίδια του αιφνίδιου θανάτου, απλώς αυτά θέλουν πάρα πολύ χρόνο περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Πάτρα: Το παιδί ξύπνησε και δεν μπορούσε να ανασάνει

Οι δικοί της άνθρωποι βρίσκονται σε σοκ προσπαθώντας να καταλάβουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο της.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιδί ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η μητέρα της στις τέσσερις το πρωί την άκουσε μέσα στον ύπνο της να ανασαίνει βαριά και στη συνέχεια να χάνει τις αισθήσεις της.

Μητέρα και κόρη κοιμήθηκαν μαζί στην κρεβατοκάμαρα, καθώς ο πατέρας έλειπε στη Ζάκυνθο για δουλειά.

Ο θείος της 12χρονης, μιλώντας στο Star, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές του παιδιού, μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο:

“Ξύπνησε και είδε το παιδί χάλια. Πήρε το ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε μέσα σε δέκα λεπτά. Έμεινε 40 λεπτά στο σπίτι το ΕΚΑΒ, απλώς δεν τα κατάφερε. Την πήραν μετά διασωληνωμένη στο Ρίο. Είναι δύσκολο”

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας είπε ότι βρήκαν το παιδί σε καρδιακή ανακοπή, οπότε προχώρησαν άμεσα στην εκτέλεση εξελιγμένης αναζωογόνησης.