Πάτρα: Κλειστή η εστίαση τη Δευτέρα -Σφοδρές αντιδράσεις των καταστηματαρχών για τα νέα μέτρα

νέα μέτρα

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συλλογή υπογραφών στην Πάτρα από τα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), για να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της εστίασης την προσεχή Δευτέρα (8/11), ως αντίδραση στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ομόφωνα και όπως σχολίασαν καταστηματάρχες, υπάρχει μια σειρά από προβλήματα στην εστίαση (όπως π.χ. οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος), με αποκορύφωμα την κρατική απαίτηση να μετατραπούν σε ελεγκτές.

«Ήδη η μειωμένη πελατεία, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας της υποχρεωτικής επίδειξης rapid test τα οποία θα μετατρέψουν σε πολυτέλεια ακόμη και το να πιεί κάποιος έναν καφέ. Μέχρι πότε θα πληρώνει η Εστίαση για τα πάντα;» λένε και αναρωτιούνται οι μαγαζάτορες.

Ο ΣΚΕΑΝΑ με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το κλείσιμο: «Συνάδελφοι, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΚΕΑΝΑ, αποφασίστηκε τη Δευτέρα 8/11 να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία κ συνολικό κλείσιμο των καταστημάτων μας.

Ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση. Όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε».

Αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση και με τον Εμπορικό Σύλλογο μήπως γίνει κοινό το μέτωπο και δεν ανοίξει κανείς τη Δευτέρα.