Πάτρα: Κινέζος καταζητούμενος της Ιντερπόλ συνελήφθη με πλαστά έγγραφα στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθη ένας 41χρονος Κινέζος για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, από άνδρες της Ασφάλεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών,

καθώς τον εντόπισαν με πλήθος πλαστά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες λίγο πριν διαφύγει παράνομα στο εξωτερικό μαζί με έναν 21χρονο ομοεθνή του.

Ο 41χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία και υποβλήθηκε σε έλεγχο, κατά τον οποίο έδειξε στους λιμενικούς ένα διαβατήριο που αποδείχθηκε πλαστό.

Μετά την σύλληψή του, υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστές διεθνείς άδειες ικανότητας οδήγησης και 12 πλαστές χρεωστικές κάρτες τραπεζών της Κίνας.

Στην πορεία της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ διεθνές ένταλμα σύλληψης για απάτες που είχε διαπράξει στην Κορέα.

Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που κινεί την διαδικασία για την έκδοση του 41χρονου στη χώρα που τον αναζητά και άσκησε και στους δυο δίωξη για πλαστογραφία.

Όπως αναφέρει η «Πελοπόννησος», ο 41χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και είχε κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο δεν  εκδόθει.