Πάτρα: «Η Χριστίνα Τσάκωνα εμμένει στην ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου της Μαλένας»

Για την ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα και την νέα κατάθεση, που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που ζήτησε και εκταφή της σορού του κοριτσιού, μίλησε ο ιατροδικαστής Παντελεήμων Αλεξάνδρου. Όπως είπε, «η κ. Τσάκωνα εμμένει στην ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου. Σωστά αιτήθηκε την εκταφή της σορού της Μαλένας, για να εξαχθούν πρόσθετα στοιχεία, στο πλαίσιο αναψηλάφησης των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου του κοριτσιού.

Υπάρχει ένα κενό, διότι δεν υπάρχει ανάλυση στην παθολογοανατομική έκθεση για τα είδη των κυττάρων που υπήρχαν, ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Αν γίνει εκταφή, δεν θα εξεταστεί ο μυελός, θα εξεταστεί το οστό. Αδιαμφισβήτητα, στα 3 με 5 χρόνια, όλες οι μελέτες έχουν εντοπίσει ουσίες και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα».

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλούν και οι μαρτυρίες που φιλοξένησε η εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, σχετικά με το οικογενειακό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακιστεί για την δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.