Πάτρα: Διασυρμός νεαρής με ροζ βίντεο – Σε σοκ η τοπική κοινωνία

Στα Δικαστήρια θα λύσουν τελικά τις διαφορές τους η υπάλληλος ενός γνωστού Πατρινού γιατρού και ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος όπως υποστηρίζει, φρόντισε να την διαπομπεύσει με ροζ βίντεο που κυκλοφόρησε! Τα βίντεο έδειχναν το ζευγάρι σε προσωπικές τους στιγμές. Η κοπέλα είχε ενημερώσει και τον γιατρό ο οποίος προφανώς θα είναι και ένας εκ των μαρτύρων υπεράσπισης της στο δικαστήριο. Όπως και κάποιες συνάδελφοί της.

Ο πρώην σύντροφος έστελνε μαζί με το βίντεο και το προφίλ της νεαρής στο Facebook. Δηλαδή προφανώς ο εραστής της αφού την βιντεοσκόπησε έστειλε το βίντεο μαζί με το «λινκ» του προφίλ της ερωμένης του στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης! Η αποστολή των βίντεο γινόταν μέσω messenger!

Οι αστυνομικές αρχές (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) αντιμετωπίζουν πληθώρα σχετικών καταγγελιών από όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που βλέπουν να διαπομπεύονται με αναρτήσεις των πιο ιδιαίτερων στιγμών τους στο Διαδίκτυο ή να δέχονται απειλές για τέτοιου είδους αναρτήσεις εάν δεν καταβάλουν χρήματα ή εάν δεν ενδώσουν στις ερωτικές επιθυμίες των κατόχων του σχετικού υλικού.

Σύμφωνα με το flamis.gr, η Δικαιοσύνη κατακλύζεται από σχετικές μηνύσεις, αλλά και αγωγές που πολλές φορές ασκούν πολύ διστακτικά τα θύματα τέτοιων αναρτήσεων υπό τον φόβο ακόμα μεγαλύτερης διαπόμπευσης, ενώ ύστερα από αμφιταλαντεύσεις και κάποιες άστοχες αποφάσεις γύρω από την ερμηνεία των νόμων, τα δικαστήρια άρχισαν πλέον να ξεκαθαρίζουν το νομικό τοπίο, «μοιράζοντας» καταδίκες και «τσουχτερές» χρηματικές ποινές στους δράστες τέτοιων ενεργειών.

Οι δικαστικές αποφάσεις κινούνται σε διπλό ποινικό «ταμπλό», θεωρώντας ότι στοιχειοθετείται όχι μόνο παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αλλά και κατ’ εξακολούθηση δυσφήμηση του θύματος, μέσω του εσκεμμένου εξευτελισμού και της διαπόμπευσής του, αφού βλάπτεται η τιμή και υπόληψή του σε άγνωστο και, πάντως, ευρύτατο αριθμό χρηστών, ενώ η προσβολή αυτή της προσωπικότητάς του δικαιολογεί την αξίωση καταβολής αποζημίωσης.