Πάτρα: Αποκάλυψη – Αυτά είναι τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ραγδαίες είναι η εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια. Μετά τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στο στόχαστρο των αρχών μπήκαν και οι θάνατοι των δυο άλλων παιδιών της οικογένειας: της Ίριδας και της Μαλένας.

Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μοναδικές υποθέσεις που ανοίγουν ξανά μετά τη σύλληψη της 33χρονης μητέρας. Πρόκειται για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, οι οποία τους επέτρεπε να μένουν δωρεάν στο σπίτι, με αντάλλαγμα να την προσέχουν, αφού οι πληροφορίες ήθελαν την εν λόγω γυναίκα να μην είχε κάποιον άλλον στη ζωή.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το θέμα είναι πολλές. Μαρτυρίες θέλουν τη γυναίκα να φοβόταν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης μπορεί να ήθελαν να τη βλάψουν, ενώ πολλές πληροφορίες για τα περιουσιακά της στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Ποια είναι τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» οι αιτίες θανάτου της σπιτονοικοκυράς ήταν:

  • Καχεξία
  • Νεοπλασία
  • Οστεολυτικές Βλάβες
  • Σηψαιμία

Η κατάσταση της υγείας της ηλικιωμένης δεν ήταν καλή, ενώ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και παλαιότερα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η περίεργη ιστορία με τη σπιτονοικοκυρά

Εκείνη ήταν καθηγήτρια και ο σύζυγός της δικηγόρος. Έμεναν στην στην Αθήνα, και ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση. Πριν από 12 χρόνια η 69χρονη έχασε το σύζυγό της και αποφάσισε να επιστρέψει στο πατρικό της, στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα.

Εκεί, στον δεύτερο όροφο τη συνάντησε το Ιούνιο του 2018 η αποκλειστική νοσοκόμα. Είχε ραντεβού μαζί της για να αναλάβει να την φροντίζει. Όπως λέει στο MEGA είδε μια αρχοντογυναίκα.

«Μου άνοιξε η Ρούλα. Ανεβήκαμε πάνω, είχε ορθοπαιδικό κρεβάτι. Είδα μία αρχοντογυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν έπαιρνε φάρμακα, εκτός από παυσίπονα», δήλωσε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας κατά τη διάρκεια του ραντεβού δεν μίλησε καθόλου.

«Μου λέει ‘δεν παίρνω φάρμακα, παραγγέλνω απ’ έξω’. Μετά το μόνο που μου είπε η Νία ήταν ‘έχω ένα παλικάρι, είναι φοιτητής’. Δεν ξέρω εάν εννοούσε τον Μάνο».

Σε αυτό το ραντεβού η αποκλειστική νοσοκόμα, κατάλαβε, όπως λέει, τον φόβο της σπιτονοικοκυράς.

«Παράγγελνε απ’ έξω γιατί είχε φόβο. Φοβόταν να φάει από αυτήν και το νεράκι το είχε στο χέρι της».

Σχεδόν 4 χρόνια πέρασαν από αυτή τη συνάντηση και η νοσοκόμα θυμάται ακόμη το βλέμμα της Πισπιρίγκου αλλά και όσα έχει μάθει σήμερα για τις κινήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας του ζευγαριού η σπιτονοικοκυρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Την έβαλε ο Μάνος στο ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς και στο νοσοκομείο η γυναίκα που την πρόσεχε τη τελευταία μέρα πήγε και έδωσε ρούχα που της είχε καθαρίσει… Κι από εκεί και πέρα την άλλη μέρα πέθανε η γυναίκα, δύο μέρες μετά».

«Έλεγε ότι ήταν ανιψιά της»

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία η Πισπιρίγκου διέδιδε τότε στους διάδρομους του νοσοκομείου ότι ήταν ανίψια της 69χρονης.

«Τότε αναφερότανε και τότε ήταν αυτό συγγνώμη για τη λέξη που το λέω, «θα το καθαρίσει (θα φύγει από τη μέση) η γριά γιατί εμείς είμαστε οι συγγενείς της και τέτοια. Και πάνε οι νοσοκόμες γύρω γύρω, πάνε και της λένε της κυρίας Κούτρα τι γίνεται λέει «έχετε κάτι με τη γυναίκα (συγγενική σχέση), «όχι» λέει μα διαδίδει στους δρόμους «είμαι ο πιο κοντινός, θα μας αφήσει το σπίτι τα περιουσιακά» και τέτοια».

Στις 12 Σεπτέμβριου του 2020 η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών σε κλινική της Πάτρας.

Η ταφή έγινε την ίδια μέρα που πέθανε η κυρία Εύη Κούτρα.

«Η κηδεία έχει γίνει κανονικά, έχει γίνει η ταφή, ήτανε παρών όσο έχω ακούσει ο Μάνος με τη Ρούλα μάλλον είχανε πάρει και λεφτά για να γίνει η κηδεία κι ήτανε παρούσα η Ανθή η γυναίκα που την πρόσεχε και ο Γιάννης που ήταν ο φυσιοθεραπευτής, ο Γιάννης έμπαινε 3 φορές την εβδομάδα εκεί μέσα».

Στην τελευταία κατοικία της 69χρονης έχει τοποθετηθεί η φωτογραφία ενός άντρα.

«Από όσο ξέρω η γυναίκα αυτή η Εύη Κούτρα, η φωτογραφία είναι του άντρα της, είναι ο Παναγιώτης, λέγεται και ήτανε δικηγόρος και δούλευε τόσα χρόνια στην Αθήνα», ανέφερε γειτόνισσα της 69χρονης.

Οι συγγενείς της 69χρονης γυναίκας δεν ενημερωθήκαν ποτέ για το θάνατο της.

«Όχι, όχι δε μας είπε κάποιος, δε μας είπε κανένας κάτι. Αυτή ότι έκανε τα έκανε μόνη της αφού λέει ότι την έκαψαν αλλά τώρα λέει ότι είναι τάφος, πώς είναι τάφος από τη στιγμή που την καις; Είπαν τώρα ότι έγινε τάφος στην Πάτρα… Λέει τάφος Ευγενία Κούτρα. Άλλος λέει πούλησε σπίτι, άλλος λέει της έφαγε τα λεφτά, άλλος λέει πούλησε τα έπιπλα… Είπανε ότι ήτανε φτωχιά, αυτός φτωχός δηλαδή την βρήκε και δε ξέρω τώρα πως τη γνώρισε… Της πήγαινε τίποτα στο σπίτι; Και είπε… Ότι είναι έγκυος η κοπελιά μου και δεν έχω που να μείνω και τον λυπήθηκε και τον πήρε να καθίσει εδώ επειδή είχε με τον Μάνο λέει τις σχέσεις η κυρία Νία», ανέφερε συγγενής της 69χρονης.

Οι Αρχές καλούνται τώρα να αποφασίσουν εάν η εκταφή είναι το κλειδί για να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει με τον θάνατο της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα.

Οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς ζητούν να ερευνηθεί ο θάνατός της

Στο Live News μίλησε ο Κωνσταντίνος Λέων, δικηγόρος συγγενών σπιτονοικοκυράς, οποίος δήλωσε πως σήμερα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συγγενή της Ευγενίας Κούτρα και εκ μέρους όλων των συγγενών ζήτησε από τον δικηγόρο μία πρώτη εκτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων.

«Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ένας ξάδερφος της θανούσας και είπε ότι εκπροσωπεί τους υπόλοιπους συγγενείς από την πατρική πλευρά, και ζήτησε να δουν την ακίνητη περιουσία της και την αιτία θανάτου της», δήλωσε.