Πάτρα: Απειλούν τον παθολογοανατόμο της Μαλένας – Δέχεται εκφοβιστικά τηλεφωνήματα

Πάτρα

Ο δικηγόρος Γ. Μαντζουράνης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα σημείωσε χαρακτηριστικά πως

«οι ιατροδικαστικές θα πρέπει να γνωρίζουν γράμματα και να αξιολογούν σωστά τα ευρήματα» τονίζοντας πως οι παθολογοανατόμοι δεν μιλούν ποτέ για ασφυξία στις εκθέσεις τους.

«Ο κ. Αγαπητός έλαβε το 2019, τον Ιούλιο, σπλάχνα. Από τα ευρήματα που του έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών διαπίστωσε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων.

Έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση.

Αυτή την ιστολογική έκθεση έστειλε στην αρχή που του έδωσε την εντολή να κάνει ιστοπαθολογική εξέταση. Από αυτό το έγγραφο, κάποιος μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει.

Ο παθολογοανατόμος διαπιστώνει τα ευρήματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης, γράφει την έκθεσή του, και η ιατροδικαστική υπηρεσία χαρακτηρίζει τα ευρήματα με τους όρους της ιατροδικαστικής επιστήμης», εξήγησε ο κ. Μαντζουράνης.

«Ο παθολογοανατόμος δεν προσδιορίζει την αιτία του θανάτου. Έμαθε εκ των υστέρων για την έκθεση της κ. Τσάκωνα.

Οι ιατροδικαστές θα πρέπει να διαβάζουν ορθά και να αξιολογούν ορθά την ιστοπαθολογική εξέταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται τέτοια προβλήματα», συνέχισε ο ίδιος.

«Ο κ. Αγαπητός εμμένει στα όσα έχει γράψει και θα τα επαναλάβει ενώπιον των αρχών αν κληθεί.

Εμείς δε δεχόμαστε ούτε απειλές, ούτε υποδείξεις, ούτε εκφοβιζόμαστε», ξεκαθάρισε ο κ. Μαντζουράνης και έκανε λόγο για ανώνυμες απειλές και εκφοβιστικά τηλεφωνήματα.