Πάτρα: Απάτες από «μαϊμού» γιατρό και λογιστή

Θύμα της κλασικής πλέον απάτης με τα τροχαία έπεσε ένας 92χρονος στην Πάτρα, ο οποίος τρομοκρατήθηκε όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ένας άγνωστος που συστήθηκε ως γιατρός και του είπε ότι στο νοσοκομείο όπου εργάζεται μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο γιος του.

Ο «μαϊμού» γιατρός είπε στον ανυποψίαστο ηλικιωμένο ότι το παιδί του έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για την οποία απαιτούνταν 10.000 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος τον πίστεψε και έδωσε την διεύθυνσή του, για να πάει ένας συνεργός του απατεώνα να παραλάβει τα χρήματα, όπως και έγινε.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης, η Ασφάλεια διερευνά την υπόθεση και προσπαθεί να ταυτοποιήσει τους δράστες.

Απάτη και σε ποτοποιία

Με την υπεύθυνη μιας ποτοποιίας στο κέντρο της Πάτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που της συστήθηκε ως λογιστής γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων

και της ζήτησε να επιβεβαιώσει τους τραπεζικούς κωδικούς της επιχείρησης, δήθεν στο πλαίσιο των οικονομικών συναλλαγών που έχουν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η γυναίκα δεν υποπτεύθηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα και καταχώρησε τους κωδικούς στους συνδέσμους που της έστειλε, με αποτέλεσμα ο δράστης να κάνει διαδοχικές μεταφορές σε λογαριασμούς τρίτων αποσπώντας έτσι το συνολικό των 5.700 ευρώ.