Πάτρα: Άνδρας άνοιξε τον φάκελο στα ΕΛΤΑ και είδε ότι επιστρατεύεται το αυτοκίνητό του!

Ο άντρας πήγε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάτρα και πήρε στα χέρια του, τον φάκελο. Τον άνοιξε και διάβασε ότι το αυτοκίνητό του, συμπεριλαμβάνεται σε μια ειδική στρατιωτική εντολή επιστράτευσης. Θα πρέπει όπως διάβασε να είναι έτοιμος να το παραδώσει με όλο τον εξοπλισμό αν του ζητηθεί. Το αυτοκίνητο που έχει είναι ένα Toyota Yaris. Αν αυτό που διάβασε ευσταθεί στην πραγματικότητα ή αν πρόκειται για πλάκα κάποιου γνωστού του, είναι κάτι που θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες. Για την ώρα η ιστορία ταξιδεύει στα social media και προκαλεί το ενδιαφέρον των χρηστών.

Ο Πατρινός που πήγε σε Ταχυδρομείο στην Πάτρα, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης που παρέλαβε, βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη όταν άνοιξε τον φάκελο με το απόρρητο έγγραφο που του έδωσαν. Αντί για τα προϊόντα που είχε παραγγείλει και περίμενε να παραλάβει, παρέλαβε ειδική στρατιωτική εντολή επιστράτευσης του οχήματός του, ενός Ι.Χ. μάρκας Toyota Yaris.

Σύμφωνα με το έγγραφο, λοιπόν, που παρέλαβε, ενημερώθηκε πως με ειδική εντολή του Στρατού επιστρατεύεται το όχημά του, το οποίο «μόλις ειδοποιηθεί από την Αστυνομική Αρχή ή με οποιαδήποτε άλλο τρόπο πρέπει να το προσκομίσει ο ίδιος ή ο οδηγός του, με όλα τα εξαρτήματα, εργαλεία, ανταλλακτικά, τυχόν ρυμουλκούμενα και την αποθήκη καυσίμων γεμάτη καύσιμα στο Κέντρο Επίταξης Αυτοκινήτων που εδρεύει στην (…) Δήμου Πατρέων του Νομού Αχαΐας».

Αρχικά αντιμετώπισε το γεγονός με χιούμορ, σχολιάζοντας: «Με το Yaris θα πάμε στον πόλεμο; Και μάλιστα, μας ζητούν να το γεμίσουμε και βενζίνη, όταν μονίμως το λαμπάκι είναι αναμμένο;».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» στη συνέχεια, ξεκίνησε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων προκειμένου να εντοπίσει την αρμόδια υπηρεσία για να λάβει απάντηση καταρχάς αν πρόκειται για κάποιο λάθος, αλλά και τι ακριβώς σημαίνει η «επιστράτευση» του οχήματος.