Πατέρας Κασσελάκη: “Ο γιος μου μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη”

«Όλοι οι εφοπλιστές μού έδωσαν συγχαρητήρια για τον Στέφανο», είπε ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μετείχε στην καμπάνια του Μπάιντεν, αλλά αρνήθηκε να πάει στον Λευκό Οίκο επειδή ήταν λίγα τα χρήματα».

Απόλυτα σίγουρος για τον γιο του και τις δυνατότητές του να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο πατέρας του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος, που δεν έκρυψε την εξαιρετική του άποψη για τον  πρωθυπουργό.

«Είναι εξαιρετική η άποψή μου για τον Μητσοτάκη. Στα Χανιά είναι ο Στέφανος και ο Μητσοτάκης, Ο γιος μου μπορεί να τον κερδίσει», δήλωσε στο Mega.

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στις πολιτικές πεποιθήσεις της οικογένειας. ««Είμαστε δημοκρατικοί εδώ και πολλά χρόνια. Όταν λέμε δημοκρατικοί εννοώ ότι πάντα πιστεύουμε στον λαό και ότι ο λαός πρέπει να ανταμειφθεί από εμάς στις προσπάθειές μας». Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε και στην «τύχη να γνωρίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου προσωπικά. Πραγματικά ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, είχα την ευκαιρία να ακούσω και να μάθω πάρα πολλά και ήταν πάντα τα πιστεύω μας στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς».

«Αρνήθηκε να πάει στον Λευκό Οίκο επειδή ήταν λίγα τα χρήματα»

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ο γιος του από παιδί ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική. «Ήταν και το όνειρό του από μικρός. Όταν ο Στέφανος μου ανέφερε με τους συνεργάτες και τους φίλους του τον σκοπό του για την πολιτική, ήμουν θετικός, γιατί ήταν το όνειρό του. Ήξερα ότι στην Αμερική είχε προτάσεις από το πανεπιστήμιο, από μεγάλους επενδυτές. Το αξίζει αυτό ο Στέφανος. Είχε την τύχη να περάσει από ένα κολλέγιο, το Phillips Academy, από το οποίο πέρασαν γνωστοί πολιτικοί. Ήταν εσώκλειστος και ο Στέφανος έχει ακολουθήσει όλη την πορεία αυτού του χώρου», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στην καμπάνια του Τζο Μπάιντεν. «Ο Στέφανος συμμετείχε στην καμπάνια του Μπάιντεν για γερουσιαστής, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να πάει στο Λευκό Οίκο επειδή ήταν λίγα τα χρήματα», είπε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ίδιος δραστηριοποιείται παγκοσμίως στα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου και αποκάλυψε ότι «εφοπλιστές, με αφορμή την εμφάνισή του, μού έδωσαν συγχαρητήρια για τον Στέφανο».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, ο γιος του μιλάει έξι γλώσσες και πάντα είχε δώσει στην οικογένειά του καλά αποτελέσματα, ενώ στην ενασχόλησή του με την ναυτιλία η δουλειά του ήταν εξαιρετική. Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι ενημερωμένος και μαθαίνει πολύ γρήγορα.

Αναφορά έκανε και στην επαγγελματική δραστηριότητα του γιου του, που όπως είπε, δεν είχε δικά του πλοία. «Ήταν μαζί με Αμερικάνους επενδυτές», που αγόρασαν κάποια πλοία και στην κατάλληλη στιγμή τα πούλησαν με καλά αποτελέσματα. «Έχει βγάλει τα χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής του ο Στέφανος;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Μια χαρά είναι»

«Τον συμβούλεψα να δει τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ»

Μόλις ο Στέφανος Κασσελάκης του ανακοίνωσε την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πατέρας του τον συμβούλεψε να το σκεφτεί καλά, αλλά και να δει και τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.

««Είχα μία πληροφορία ότι διάφορες παρατάξεις είχαν οικονομικές δυσκολίες και δεν ήθελα να μπλέξουμε σε τέτοιες διαδικασίες. Του είπα ότι θα έχει την υποστήριξή μας, να είναι ικανός και να κοιτάξει να ενδιαφερθεί για τον λαό. Με απασχολεί πολύ το από σήμερα και πέρα. Ο Στέφανος έχει πολλή δουλειά», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι σοβαρό κεφάλαιο στην πορεία του γιου του, ενώ διαβεβαίωσε ότι είναι ικανός να ξεπεράσει τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κινείται σε υψηλά standards. ««Ο Στέφανος είναι manager», σχολίασε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο Στέφανος μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό κράτος. Έχει ήθος, έχει ενδιαφέρον, είναι εργατικός και θα πάει πολύ καλά. Είναι ικανός και θα τα ξεπεράσει όλα. Πιστεύω με τα αποτελέσματα θα δείξει καλή διαγωγή».

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη υποστήριξε ότι η οικογένειά του ταλαιπωρήθηκε άδικα με την υπόθεση του παραδικαστικού. Όπως είπε, στο τέλος δικαιώθηκαν. «Ο Στέφανος ερχόταν στα δικαστήρια. Έχω πονέσει άδικα. Ο Θεός με έχει καλά και είμαι όρθιος», είπε.