Πατέλης: Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τα “κόκκινα” δάνεια

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος αποτελεί το τρίτο κομμάτι του τριγώνου μετά τις μεταρρυθμίσεις και την φορολογία, αναφέρθηκε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, γράφει η Αγγελική Βελεσιώτη στο newmoney. gr.

«Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για τις τράπεζες, αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα», σχολίασε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στον «Ηρακλή», ο οποίος αποδείχθηκε επιτυχής στην προσπάθεια μείωσης των «κόκκινων» δανείων κατά 32 δισ. ευρώ.

«Πλέον δρομολογείται ο ‘Ηρακλής ΙΙ’», πρόσθεσε ο κ. Πατέλης, κάνοντας εξίσου αναφορά, τόσο στο νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς που ενδυνάμωσε την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. «Και οι τέσσερις τράπεζες αναμένεται να μειώσουν το προβληματικό χαρτοφυλάκιο σε μονοψήφιο ποσοστό είτε εφέτος είτε το 2022. Επομένως, κοιτάζοντας μπροστά μπορούμε να πούμε ότι οι τράπεζες έχουν περάσει από πηγή συστημικού κινδύνου σε πηγή συστημικής ανάπτυξης», υπογράμμισε.

Μεταρρυθμίσεις και φορολογία

«Έχουμε ‘περάσει’ σχεδόν 108 μεταρρυθμίσεις, όπως, επίσης και το ‘Ελλάδα 2.0’ που περιλαμβάνει 58 δράσεις, ταυτόχρονα με πολλές επενδύσεις στην πράσινη ατζέντα κ.ο.κ.», εξήγησε.

Ερωτηθείς, γιατί κάποιος ξένος να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα που υπάρχει την δεδομένη χρονική στιγμή στην χώρα μας, με μία κυβέρνηση, η οποία είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις.