ΠΑΣΙΚΑ – Κύπρος: Δεινοπαθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την ακρίβεια – Αυξήσεις «φωτιά» πάνω από 70%

ΠΑΣΙΚΑ - Κύπρος

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης αναφερόμενος στην ακρίβεια λέει ότι είναι η χειρότερη εξέλιξη, που «γονάτισε» εκατοντάδες επιχειρήσεις.

“Αυτή την στιγμή οι επιχειρήσεις ζούνε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, καθώς η ακρίβεια έχει πλήξει σημαντικά την βιομηχανία, όπως και χιλιάδες καταναλωτές”.

Σε κάποιες περιπτώσεις όπως σημειώνεται οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες φτάνουν μέχρι το 80% την ώρα που υπάρχει και κατακόρυφη αύξηση στις τιμές του ηλεκτρισμού και του υγραερίου.

«Ο κόσμος μετά την πανδημία ήθελε να βγει έξω, ωστόσο είναι επιφυλακτικός μετά τις συνεχείς αυξήσεις που καταγράφονται. Τα πράγματα λόγω της ακρίβειας δεν είναι καθόλου καλά και οι επιχειρήσεις δυστυχώς λειτουργούν σε μη βιώσιμο καθεστώς» είπε.

Οι επιχειρηματίες όπως υπογραμμίζει ο κ.Λεβέντης λαμβάνουν υπόψη την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, ωστόσο λόγω των αυξήσεων πρέπει και οι ίδιοι να ανεβάσουν τις τιμές για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Κάλεσε ταυτόχρονα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους σε συνεργασία με την πολιτεία και την κυβέρνηση να βρουν λύσεις, ώστε στο τέλος της ημέρας να έχουμε υγιείς επιχειρήσεις.

Πάντως, ερωτηθείς εάν εντείνουν τις ανησυχίες τους τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις το τελευταίο διάστημα και μία πιθανή επαναφορά κάποιων μέτρων προστασίας, ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΣΙΚΑ δεν θέλει ούτε να σκεφτεί ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζει καταστροφικό.

«Χωρίς να είμαστε ειδικοί θεωρούμε ότι αν δεν έχουμε απώλειες ζώων και μεγάλη αύξηση νοσηλειών θα πρέπει να αρθεί και η καραντίνα. Να υπάρχει καραντίνα μόνο για τους βαριά νοσούντες.

Είναι γνωστό ότι πολλοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν ανενόχλητοι, ενώ είναι κρούσματα»