Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Θρίλερ με την τύχη μωρού που δεν μπορεί να γίνει εξακρίβωση των βιολογικών γονέων

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η τύχη ενός μωρού που γεννήθηκε και φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων, από παρένθετη μητέρα Γεωργιανής καταγωγής, που ενεπλάκη στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, τον περασμένο Αύγουστο στα Χανιά και το ζητά ανάδοχος από την Αυστραλία που είχε πληρώσει στο κύκλωμα μεγάλο ποσό.

Το μωράκι γεννήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και χαίρει άκρας υγείας. Όμως, σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για μια δύσκολη νομικά περίπτωση, αφού η εξακρίβωση των βιολογικών του γονέων αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο.

Το μωράκι φαίνεται ότι προέκυψε με γονιμοποίηση ωαρίου που προήλθε πιθανώς από δωρεά ωαρίου και σπερματοζωαρίου από τράπεζα σπέρματος. Στη συνέχεια κυοφορήθηκε από την μητέρα που συνεργαζόταν ή συνεργάστηκε μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Η ανάδοχος από την Αυστραλία

Η γυναίκα από την Αυστραλία που διεκδικεί την αναδοχή του φέρεται να έχει στην κατοχή της όλα τα απαιτούμενα συμβολαιογραφικά έγγραφα που την κατοχυρώνουν, προκειμένου μετά τη γέννηση να πάρει το μωρό στη χώρα της και να το μεγαλώσει, κάτι που χρειάζεται νομική διευκρίνιση. Άγνωστο είναι αν υπάρχει πατέρας.

Στις 23 Νοεμβρίου η επιμέλεια διδύμων που παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς

Σε κάθε περίπτωση, στις 23 Νοεμβρίου θα κριθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η επιμέλεια δύο δίδυμων μωρών τα οποία, τον περασμένο Αύγουστο, παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς τους από το νοσοκομείο Χανίων, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Οι περιπτώσεις ωστόσο είναι πολλές και θα κριθούν στις αίθουσες δικαστηρίων. Εκεί θα κριθεί και η τύχη των προφυλακισμένων επικεφαλής του κυκλώματος. Η δίκη αναμένεται εντός του νέου έτους.