Παράνοια Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία

Παράνοια Μπαχτσελί

Κάθε όριο στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας όπως αυτή έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ξεπέρασε την Τρίτη ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου είναι τουρκική.

Όπως είπε ο Μπατχσελί σε μέλη του κόμματός του «τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την κυριραχία στα 12 νησιά είναι τελείως αβάσιμα και παράνομα».

«Στην πραγματικότητα μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών παραμένει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αυτά τα νησιά»

πρόσθεσε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν κάνοντας την ίδια παραποιημένη ανάγνωση των διεθνών συνθηκών με αυτή που κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδα χωρίς στρατιώτες και όπλα, τώρα είναι γεμάτα και με τα δύο.

Η κυριαρχία των νησιών αυτών είναι χωρίς αμφιβολία και νομικά στην Τουρκία» συνέχισε το παραλήρημά του ο Μπαχτσελί.

Από την ακραία ρητορική του Μπαχτσελί δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι απειλές:

Ανακοινώνω στον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, θα βγάλουμε τα μάτια σε όποιον επιχειρήσει να καλύψει τα δικαιώματα και το δίκαιό μας.

Ο εθνικιστής Τούρκος πολιτικός αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε με το τσεκούρι την πέτρα, δεν είμαστε μόνοι μας.

Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας».