«Παραλύει» η Χώρα: 24ωρο Απεργιακό «μπλακ άουτ» την Τρίτη – Δείτε ποιοι θα απεργήσουν

24ωρο

«Χειρόφρενο» θα τραβήξει ολόκληρη η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας.

Ποια ΜΜΜ θα «παγώσουν»

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλει, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό ( πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό ( γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Απεργία και από την ΠΝΟ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μετά την απόφαση της ΠΝΟ να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

«Κατεβάζει ρολά» και η ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική απεργία την ίδια μέρα προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Δημόσια Νοσοκομεία

Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συμμετέχει στην απεργία και έτσι θα υπολειτουργούν, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)

Ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, και το ΕΚΑ που καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας

Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ)

Κλειστές και οι τράπεζες μετά την απεργία που προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) για τις 24/9.

Και τα δικαστήρια κλειστά!

H Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η ΟΔΥΕ καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην απεργία υποστηρίζοντας ότι “με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι καθώς σύμφωνα με τους δικαστικούς υπαλλήλους ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός–κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών”.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση του νομοσχεδίου και ψήφισή του θα κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.