Παραδοσιακή στραπατσάδα (καγιανάς)

Από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά του καλοκαιριού, η στραπατσάδα ή καγιανάς φτιάχνεται με βασικά υλικά όπως αυγά, φρέσκια ντομάτα και φέτα!

Συστατικά
4 Ντομάτες ώριμες
4 Αυγά
1/2 φλ. τσ. Ελαιόλαδο
100 γρ Τυρί φέτα
Αλάτι
1/4 κ.γ. Ζάχαρη
4-5 φύλλα Βασιλικός
Πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης
Αποφλοιώνουμε και κόβουμε τις ντομάτες μας σε κυβάκια.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το βασιλικό.
Αφήνουμε το μείγμα να τηγανιστεί μέχρι να πιουν οι ντομάτες όλα τα υγρά τους (περίπου 10 λεπτά).
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας
Το αφήνουμε για 2 περίπου λεπτά ώστε να ψηθούν τα αυγά μας και πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα μας τριμμένη.
Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Και καλή μας απόλαυση!!!

syntagwngefseis.gr