ΠΑΟΚ: Μελετάει…. Ατρόμητο και…. προετοιμάζεται για το ντέρμπι με Άρη

ΠΑΟΚ

Τα λάθη που έγιναν στο ματς με τον Ατρόμητο και τον τρόπο που ήρθε, τελικά, η νίκη μελέτησε ο Αμπέλ Φερέιρα και οι παίκτες του, για το… ντέρμπι με τον Άρη

Τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει και αυτά που θα πρέπει να… πετάξει ο ΠΑΟΚ από το ματς με τον Ατρόμητο επεσήμανε ο Αμπέλ Φερέιρα στους παίκτες του ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη.

Ο τεχνικός του δικεφάλου του Βορρά, κατά την προετοιμασία του για το ερχόμενο παιχνίδι, στάθηκε ιδιαίτερα στην εικόνα που έδειξε η ομάδα του στο Περιστέρι, ώστε να παρουσιαστεί βελτιωμένη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, έχει τονίσει ιδιαίτερα την πίεση που πρέπει να ασκήσουν οι παίκτες του από την αρχή, ώστε να ελέγξουν τον ρυθμό και να έχουν την ευκαιρία για όσο το δυνατόν περισσότερες επιθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε τη σημασία που έχουν οι τοποθετήσεις με αλλά και χωρίς την μπάλα στα πόδια, κυρίως στους παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα και οι αλληλοκαλύψεις στο transition.

Κάτι ακόμα που δούλεψαν πολύ αυτή την εβδομάδα είναι οι στημένες φάσεις, που έχει φανεί πως αποτελούν το δυνατό χαρτί του ΠΑΟΚ, σε άμυνα και επίθεση.

Το γκολ της νίκης στο Περιστέρι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημασίας των στατικών φάσεων, με τους ασπρόμαυρους να καταστρώνουν συγκεκριμένα πλάνα για τις εκτελέσεις.