Πάνω από 220 σχολεία υπό κατάληψη – 100 σχολικές τάξεις έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων

Καταλήψεις Σχολείων

Περισσότερα από 220 σχολεία τελούν υπό κατάληψη με αιτηματα την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία, την μύωση των μαθητών στις τάξεις για λόγους ασφαλείας, έλλειψη εκπαιδευτικών, την βελτίωση της υγιεινής στα σχολεία κλπ. 

Την ίδια στιγμή περισσότερες από 100 σχολικές τάξεις έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας οι περιοχές που έχουν τα περισσότερα σχολεία που τελούν σε κατάληψη είναι η Αθήνα, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν την Πέμπτη πορεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις με αιτήματα που αφορούν στην κατάργηση της μάσκας αλλά και προσλήψεις καθηγητών, και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Μαζί με τους μαθητές ήταν και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι

«τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα.

Γιατί ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας» .

Οι γονείς, λέει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Η ΟΛΜΕ ζητεί, επίσης, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό με έξοδα του κράτους, καθώς και δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.