Πάνω από 1.870 αρχεία παιδικής πορνογραφίας εντόπισε η αστυνομία

παιδικής πορνογραφίας

Τέσσερις χρήστες που «κατέβαζαν» μεγάλο αριθμό βίντεο και φωτογραφιών με υλικό παιδικής πορνογραφίας​​​​​​​, εντοπίστηκαν με τα νέα ευρήματα της αστυνομίας να προκαλούν σοκ

Πρόκειται για έναν 35χρονο, άνεργο από την Νέα Σμύρνη και έναν 38χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από την Κηφισιά.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το υλικό αυτό αφορούσε βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά, ακόμα και κάτω των 12 ετών. Συνολικά οι αρχές εντόπισαν 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και 23 σκληρούς δίσκους και ένα usb.

Και οι δυο φέρεται να υποστήριξαν ότι κατείχαν αυτό το υλικό για προσωπική χρήση. Δικογραφία σχηματίστηκε για τους άλλους δύο εμπλεκόμενους άνδρες, ηλικίας 50 και 55 ετών.

Η Κέλλυ Ιωάννου, Δ/ντρια διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας – λέκτωρ Εγκληματολογίας ανέφερε: «Όσο έχουν περάσει τα χρόνια έχει δυσκολέψει το έργο των σεξουαλικών αρπακτικών του διαδικτύου που προσπαθούν μέσω αυτού να εκμεταλλευτούν παιδιά. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν λογισμικά όπως είναι το Child Protection, όμως το πρόβλημα έχει να κάνει με το πόσοι συνεργάζονται με αυτά τα λογισμικά».

Όπως πληροφόρησε η κα Ιωάννου πολλοί από τους παρόχους πλέον είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται με αυτά τα λογισμικά, όπως είναι το Child Protection, ώστε να υπάρξει μία πρώτη πρόληψη που έχει να κάνει με το επίπεδο του παρόχου στο υλικό και μετά να επικοινωνεί ο πάροχος με τις Αρχές.

Επιπλέον η λέκτωρ Εγκληματολογίας τόνισε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας υπήρξε 70% αύξηση σε τέτοιου είδους υποθέσεις, καθώς η χρήση του διαδικτύου ήταν πιο ευρεία.

Καταλήγοντας η Κέλλυ Ιωάννου ανέφερε ότι έχουν υπάρξει καταγγελίες και για παράνομους λογαριασμούς στο Instagram, οι οποίο περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας.