Πανικός στην Τουρκία! Και τουριστικό ολοκαύτωμα – Κλείνουν όλα τα δάση για ένα μήνα

Φωτιά όχι μόνο στα δάση αλλά και στα μπατζάκια του Ερντογάν καθώς σε μια ούτως ή άλλως οδυνηρή οικονομικά συγκυρία για την χώρα του με την πείνα να σαρώνει, όπως και ο κορονοϊός, τεράστιο πλήγμα δέχεται και ο τουρισμό.

Οι Ουκρανοί μπορεί να στέλνουν πυροσβεστικά ως βοήθεια, όπως έγραψε νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ , αλλά δεν στέλνουν πλέον τουρίστες!!

Λόγω των δασικών πυρκαγιών, το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά να μην ταξιδεύουν οι πολίτες στην Τουρκία. Συγκεκριμένα προέτρεψε τους Ουκρανούς να μην επισκέπτονται τις περιοχές της μεσογειακής ακτής της Τουρκίας, όπου μαίνονται ισχυρές πυρκαγιές . Αυτό αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού σήμερα Παρασκευή.

Μιλάμε για ανυπολόγιστη ζημιά σε τουριστικά θέρετρα στην Αττάλει τα Άδανα, τη Μερσίν και άλλους προορισμούς, που είναι τα πιο δημοφιλέστατοι στους τουρίστες από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, υπάρχουν ήδη θύματα μεταξύ του τοπικού πληθυσμού λόγω των πυρκαγιών. Επιπλέον, μεμονωμένες εγκαταστάσεις τουριστικών υποδομών στις πόλεις Μπόντρουμ, Μαρμαρίς και άλλες έχουν υποστεί φθορές και απειλούνται.

Και μέσα τον πανικό που διακατέχει τις τουρκικές κρατικές αρχές λαμβάνονται αποφάσεις να κλεισουν για ένα μήνα τα δάση!

Η είσοδος στα δάση απαγορεύεται στην Κωνσταντινούπολη και σε πολλές πόλεις έως τις 31 Αυγούστου. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα δάση στο Balıkesir, το Çanakkale, το Aydın και το Gaziantep.

Κράξιμο για τα Bayraktar

Στο μεταξύ εντονότατες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας για την χρήση των Bayraktar στην “βιβλική” αυτή καταστροφή. Η αντίδραση του Selcuk Bayraktar στις ειδήσεις της Cumhuriyet ήταν χαρακτηριστική της αμηχανίας…

Ο ηγέτης της τουρκικής αμυντικής τεχνολογίας Bayraktar Selçuk Bayraktar έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στον λογαριασμό του στο Twitter:

“Κάποιος ανησυχεί για το κάψιμο, μας απασχολεί η προστασία …Επί του παρόντος, 6 Bayraktar TB2 εφημερεύουν με την ομάδα μας όλο το 24ωρο. Εντόπισαν 345 πυρκαγιές το 2020 και 86 πυρκαγιές τις τελευταίες 60 ημέρες, ενώ βρίσκονταν ακόμη στα σπάργανα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλη μας τη δύναμη για την προστασία των δασών. Εσύ;”.

Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες, νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή στην περιοχή Gölcük της κοινότητας Ödemiş της Σμύρνης.