Πανικός στη Βρετανία: Άδειασαν τα εμφιαλωμένα νερά από τα σούπερ μάρκετ

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες Ύδρευσης καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τη διάρκεια των ντους, να ποτίζουν με τα αποπλύματα τα φυτά τους και να αφήνουν τα ΙΧ τους σκονισμένα.

Σχεδόν η μισή Αγγλία κηρύχθηκε χθες σε κατάσταση ξηρασίας για πρώτη φορά από το 2018 και παρά τις προβλέψεις για σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες τη Δευτέρα, το μεγαλύτερο μέρος του νότιου τμήματος της Βρετανίας είναι απίθανο να δει σημαντικές βροχές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Καθώς η Βρετανία έλιωνε χθες από τη ζέστη – σε κάποιες περιοχές της οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες απ’ ό,τι στην Καραϊβική – υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi στο Λονδίνο ανήρτησαν πινακίδες με τις οποίες ενημέρωναν τους πελάτες τους ότι μόνον έως πέντε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού μπορούν να αγοράσουν.

Η επίσημη κήρυξη οκτώ περιοχών της Αγγλίας σε κατάσταση ξηρασίας δεν μεταφράζεται, βέβαια, αυτόματα στην επιβολή περιορισμών στη χρήση νερού, αλλά ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις εταιρείες ύδρευσης της Βρετανίας να απαγορεύσουν στους πελάτες τους τη χρήση λάστιχου και ποτιστικών στους κήπους τους και για το πλύσιμο των αυτοκινήτων.