Πανελλήνιες 2023: Αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Ένα εικοσιτετράωρο πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλαδικές εξετάσεις και η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι.

Αν και ακόμη εκκρεμεί ο ακριβής αριθμός των εξεταζόμενων, το πώς θα διαμορφωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.

Τα επόμενα βήματα για τους υποψηφίους

Αφού ενημερωθούν αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου, για τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι, είτε μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας (results.it.minedu.gov.gr), είτε μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους (SMS), το επόμενο βήμα θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 ο κωδικός ασφαλείας (password)

Μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ), οι οποίοι θα υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ), θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Εντός της ίδιας προθεσμίας (30 Ιουνίου), θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Πριν την οριστικοποίηση της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου ή και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου,

όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόχειρης αποθήκευσης ώστε να μπορούν να προβούν σε ενδεχόμενες αλλαγές.