Πανελλήνιες 2022: Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων

«Ανακοινώσαμε ένα νέο πρωτόκολλο, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το οποίο ακολουθεί τη διεθνή τάση για την αποκλιμάκωση των μέτρων. Διατηρούμε τη μάσκα, ενώ self test θα γίνονται μόνο εάν βρεθεί κρούσμα μέσα στην τάξη και παρέχεται δωρεάν. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα. Διατηρούνται τα μέτρα και έτσι προχωράμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση», ανέφερε αρχικά η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στο Mega.

Σχετικά με το τέλος της σχολικής χρονιάς, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως, «τα Λύκεια τελειώνουν στις 20 Μαΐου και ακολουθούν οι εξετάσεις, οι απολυτήριες και εν συνεχεία οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Τα Γυμνάσια τελειώνουν τέλος Μαΐου και ακολουθούν οι προαγωγικές εξετάσεις και τα Δημοτικά τελειώνουν στις 15 Ιουνίου».

«Οι Πανελλαδικές ξεκινούν για τα επαγγελματικά Λύκεια στις 2 Ιουνίου και για τα Γενικά Λύκεια στις 3 Ιουνίου. Γίνεται μία προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών φέτος νωρίτερα», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.