Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα -Κλείνει στις 9:30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στο δρόμο σήμερα κατεβαίνουν φοιτητές και ολη η εκπαιδευτική κοινότητα που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια

με κύριο σημείο αντίδρασης τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση των «αιωνίων» φοιτητών, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, εκτός από τους φοιτητές, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί.

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

To θέμα ήρθε χθες και στην κεντρική πολιτική σκηνή ενώ οι οργανωτές θέλουν να στρέψουν τα φώτα στο σημερινό συλλαλητήριο, εκτός από την αντίδραση για το νομοσχέδιο, στο θέμα των συναθροίσεων.

Μία αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου για ίδρυση αστυνομικού τμήματος στα Πανεπιστήμια το 1969 επί δικτατορίας προκάλεσε έντονη διαμάχη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Συρίγου.

O ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ντροπιαστική την επίκληση πρακτικών της χούντας για την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με το νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια, τονίζοντας ωστόσο ότι

«δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974).