
Την νέα μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που αποκαλύπτει θνητότητα 97,7% για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, η Ματίνα Παγώνη.
Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρας μας η κ. Παγώνη τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση του ιιού φορτίου σε πολλές περιοχές, όπως υπάρχει και μικρή αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης COVID-19 και συμπλήρωσε ότι “δεν υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες covid και στις μονάδες.
Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι σύμφωνα με τις μελέτες θα καλύψουν την Όμικρον 4 και 5 και θα είμαστε καλυμμένοι για 9 μήνες.
Ερωτηθείς για το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν η κ. Παγώνη απάντησε:
• όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
• άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού
• διαμένοντες και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων
• επαγγελματίες υγείας
• διαβιούντες με άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα
• φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών από κορονοϊό