Π.Γερουλάνος: «Οι ψηφοφόροι μου δεν περιμένουν υποδείξεις για το τι να ψηφίσουν στο β’ γύρο»

Π.Γερουλάνος

Το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ήταν πως «οι ψηφοφόροι μου δεν περιμένουν υποδείξεις για το τι να ψηφίσουν στο β’ γύρο».

«Τα περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα. Υπήρχε μια πόλωση των τριών πρώτων και μια αγωνία για το ποιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και αυτό κόστισε στους λεγόμενους τρεις μικρούς με ποσοστά χαμηλά.

Παρά το γεγονός ότι και εγώ και ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Καστανίδης είχαμε να πούμε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτή είναι η κάλπη και η κάλπη πάντα έχει μια σοφία» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο Παύλος Γερουλάνος.

«Κάναμε μια καμπάνια 30 ημερών, ήταν πραγματικά μικρός ο χρόνος για να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο. Ακούστηκε η πρότασή μας για την αναγέννηση και αυτό είναι μια παρακαταθήκη.

Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία να μιλάμε για την σημασία του να υπάρχει μια ριζοσπαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας, μια ανατροπή του πολιτικού μας συστήματος όπως το ξέρουμε σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Εν μέσω πανδημίας, 270.000 άνθρωποι πήγαν στις κάλπες και περίμεναν μια ώρα για να ψηφίσουν, επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του κόσμου συγκινητική, συγκλονιστική, ενώ στέλνει, όπως είπε ένα μήνυμα ότι χρειάζεται αυτός ο κόσμος μια ελπίδα.

«Έστειλαν ένα μήνυμα ότι εμείς είμαστε εδώ και να μας υπολογίζετε. Αυτό το οποίο λέει ο κόσμος είναι ότι πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση και κυβερνητικό πρόγραμμα εναλλακτικό από αυτό που δίνει σήμερα η ΝΔ.

Όσο περισσότερο απογοητεύονται ότι κάτι τέτοιο δεν θα έρθει ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο πηγαίνουν στην κάλπη και λένε ότι «εμείς είμαστε εδώ και αυτά που ζητάμε τα θέλουμε», αυτό είπε ο κόσμος χθες και πρέπει να το σεβαστούμε σε όλες του τις εκφάνσεις» σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο κ. Γερουλάνος, σημείωσε ότι ήταν ένα καθαρό προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος ξεπέρασε τις κόντρες του παρελθόντος και οι ψηφοφόροι του έδωσαν ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα.

«Δεν μπορώ να σας πω αν αυτό που ψήφισε ο κόσμος ήταν και σε ποιο βαθμό μια ανανέωση ιδεολογική. Περιμένω αυτή την εβδομάδα, να ακούσω τρία πράγματα που χρειάζεται το κόμμα την επόμενη ημέρα.

Δεν μπορεί να μην υπάρχει ιδεολογικό στίγμα, δεν μπορεί να μην υπάρχει καταστατικό ανοιχτού κόμματος και τρίτον, θέλει εξόρμηση, να βγούμε έξω και να λιώσουμε σόλες για να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο που σήμερα είναι ανενεργός».

Γερουλάνος: Τι θα κάνει στο β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Ερωτηθείς εάν και ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, ο κ. Γερουλάνος, απάντησε ότι θα τους ακούσει, ωστόσο, σημείωσε ότι αυτοί πουν τον στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για το τι θα κάνουν.

«Ο κόσμος έχει άποψη, ενημερώνεται, κρίνει και είναι υποτιμητικό να σκεφτόμαστε με τέτοιους όρους, εγώ σίγουρα δεν θέλω να σκέφτομαι τους ψηφοφόρους με τέτοιους όρους. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει την τοποθέτησή του.

Το προβάδισμα είναι σαφέστατα μεγάλο, από κει και πέρα έχουμε δει ανατροπές, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας από κει και πέρα».

Απαντώντας στο ερώτημα ποιο είναι το στοίχημα της επόμενης μέρα υποστήριξε ότι είναι η ενότητα.

«Να βγούμε από δω αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει διχασμούς μέσα στο κόμμα, ότι όλες οι παλιές κόντρες ή ο καθένας που έκανε τα κόμματά του,

όλα αυτά έχουν μείνει στο παρελθόν και ότι είναι ώρα να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά με μια διάθεση να δώσουμε κάτι στην χώρα και όχι με μια διάθεση να δώσουμε κάτι στους φίλους μας» ανέφερε, καταλήγοντας.