Ουκρανός Πρέσβης: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει»

Ο Σ. Σουτένκο υποστήριξε ότι, ουσιαστικά, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει, αλλά με διαφορετικές μορφές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Σουτένκο εκτιμά πως «ο Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι, όμως, με την κλασική έννοια. Σήμερα διεξάγεται με βασικά όπλα τα τρόφιμα και την ενέργεια. Και οι εταίροι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πραγματικός Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αυτός με τις κλασικές μορφές πολέμου αυτήν τη φορά, μπορεί άνετα να ξεσπάσει. Μια πιθανή νίκη του Πούτιν στην Ουκρανία θα λύσει τα χέρια άλλων δικτατόρων στον κόσμο για να ξεκινήσουν ατιμώρητες στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Για τον Ουκρανό Πρέσβη, τίθεται, πλέον, ζήτημα ύπαρξης της ίδιας της δημοκρατίας: «Επομένως, το βασικό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τον ρυθμό της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία, καθώς και τις κοινές προσπάθειες αντιμέτρων που θα μας επιτρέψουν τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας. Σήμερα οι ουκρανοί υπερασπιστές προστατεύουν την Ευρώπη και ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο με τίμημα τη ζωή τους. Και ο κόσμος δεν έχει το δικαίωμα να νιώθει κόπωση στο να βοηθά την Ουκρανία σε αυτόν τον πόλεμο. Διαφορετικά, η Δημοκρατία μπορεί να ηττηθεί».

Αναφορικά με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, ο Ουκρανός Πρέσβης τόνισε: «Λόγω του ρωσικού εκβιασμού, υπάρχει μια αύξηση των τιμών της ενέργειας που απλώνεται με την μορφή κυμάτων σε όλο τον κόσμο, βλάπτοντας τους καταναλωτές. Πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό ενεργειακό σύστημα, από τους ρωσικούς φορείς ενέργειας και να αντισταθεί στον εκβιασμό των ενεργειακών τρομοκρατών της “Gazprom”. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρχει στο μέλλον τέτοια απειλή για την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, όπως η Ρωσία».