Ουκρανία: Το Μπάκχμουτ έπεσε! – Καταλήφθηκε και το τελευταίο κτίριο από τους Ρώσους – Η επίσημη ανακοίνωση Πριγκόζιν

Το Μπακχμούτ έπεσε, βρίσκεται πλέον σε ρωσικά χέρια το ανακοίνωσε επίσημα ο Γ.Πριγκόζιν

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner θα αρχίσουν να παραδίδουν τον έλεγχο της πόλης στον ρωσικό Στρατό σταδιακά από τις 25 Μαΐου.

Η μάχη για το Μπακχμούτ κράτησε συνολικά 292 ημέρες.

Το τελευταίο κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί κατελήφθη με έφοδο εφ΄ όπλου λόγχης από τις δυνάμεις της Wagner και χρησιμοποιείτο ως σημείο ασφαλούς διαφυγής των ουκρανικών δυνάμεων προς τα δυτικά.

Πρακτικά η κατάληψη της πόλης είχε τελειώσει από το βράδυ της Πέμπτης αλλά ο Πριγκόζιν επέλεξε να κάνει τη σχετική ανακοίνωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ιδιωτικός στρατός  όπως αυτός της Wagner υποτάσσει και κατανικά ένα Στρατό χώρας ο οποίος είχε και την τεράστια υποστήριξη του ΝΑΤΟ, το οποίο προσέφερε μεγάλες   ποσότητες πυρομαχικών και όπλων στους Ουκρανούς.

Οι απώλειες τρομακτικές αν και ο ακριβής αριθμός είναι αμφίβολο εάν μαθευτεί ποτέ. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών ανέρχεται σε 20.000.

Από την πλευρά τους δυτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο 20.000 έως 30.000 νεκρούς ή τραυματίες Ρώσους, ενώ αμερικανικές και ουκρανικές πηγές μιλούν για 80.000 έως 100.000 Ρώσους εκ των οποίων οι 20.000 είναι νεκροί.