Ουκρανία: Συνεχίζεται η ρωσική επιχείρηση στην Οδησσό – Ήχησαν σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορική επιδρομή

Ουκρανία

Εκρήξεις ταρακούνησαν την Οδησσό στη νότια Ουκρανία, ανέφερε εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης.

Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τις εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν αφού ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για μια επικείμενη αεροπορική επιδρομή.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έχασε τον έλεγχο σε χωριό κοντά στο Σεβεροντονέτσκ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι έχασε τον έλεγχο του Μετόλκιν, ενός χωριού στην περιφέρεια του Σεβεροντονέτσκ, την πόλη κλειδί του Ντονμπάς

στο ανατολικό τμήμα της χώρας την οποία η Ρωσία προσπαθεί να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της εδώ και εβδομάδες.

«Δυστυχώς δεν ελέγχουμε πλέον το Μετόλκιν», δήλωσε ο Σέρχι Χαϊντάι, Ουκρανός κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ σε ανακοίνωσή του.

Με την κατάληψη του χωριού αυτού, το οποίο πριν από τον πόλεμο μετρούσε περίπου 1.000 κατοίκους, οι Ρώσοι κάνουν ακόμη ένα βήμα στην προέλασή τους μέσα και γύρω από το Σεβεροντονέτσκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν αργά στο Ντονμπάς, το οποίο αποτελείται από τις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, όπου επικεντρώνουν πλέον τις προσπάθειές τους μετά την επέμβαση τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Το χημικό εργοστάσιο Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι, βομβαρδίζεται «συνεχώς» από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον Χαϊντάι.