Ουκρανία: Σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις από την Ρωσία σε δυτική, κεντρική και νότια Ουκρανία -1,5 εκ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Ουκρανία: Σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις από την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει πλήγματα επί των ουκρανικών υποδομών.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεο-μήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

«Φυσικά δεν έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες να καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και drones. Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το καταφέρουμε, με την βοήθεια των συμμάχων μας.

Κρίσιμης σημασίες υποδομές σε όλη την Ουκρανία δέχθηκαν και πάλι σήμερα Σάββατο σφυροκόπημα, με αρκετές περιοχές να αναφέρουν πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Άλλες πληροφορίες μιλούν για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που είναι προσωρινά χωρίς ρεύμα.

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας μιλούν για μια «μαζική επίθεση» κατά τη διάρκεια της νύχτας με περίπου 36 πυραύλους.

 

 

 

Η Μόσχα απέκρουσε προσπάθειες εκδήλωσης ουκρανικών επιθετικών ενεργειών

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών επιθετικών ενεργειών, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη νότια περιοχή της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι ρωσικές δυνάμεις πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε.