Ουκρανία – Ρωσία: Απαγόρευση αντιπολεμικών διαδηλώσεων

Σε απαγόρευση των διαδηλώσεων καταφεύγει πλέον η Μόσχα, καθώς σε ημερήσια βάση οι αρχές στη Ρωσία υποχρεώνονται να συλλάβουν εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας προειδοποιούν τους πολίτες ότι είναι απαράδεκτο να προχωρούν σε ενέργειες που δεν έχουν την άδεια των αρχών.

Η Γενική Εισαγγελία δήλωσε ότι πολλές από αυτές τις «εκκλήσεις για δήθεν ειρηνικές «αντιπολεμικές» ενέργειες από πολίτες» διαδίδονται στο δίκτυο από οργανώσεις που έχουν απαγορευτεί με δικαστική απόφαση στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με τις εξτρεμιστικές τους δραστηριότητες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Έχουν συλληφθεί 7.586 άνθρωποι αφότου άρχισαν οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις
Χθες τουλάχιστον 724 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων σε 25 πόλεις εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Συνολικά, έχουν συλληφθεί 7.586 άνθρωποι αφότου άρχισαν οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, κατά τον ιστότοπο OVD-Info.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας καταστέλλουν με σκληρότητα τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Οι αρχές διαμηνύουν στους πολίτες να μη συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που οργανώνονται χωρίς άδεια. Οι διαδηλώσεις αυτής της φύσης έχουν απαγορευθεί επανειλημμένα, συχνά με την επίκληση της πανδημίας.