Ουκρανία: Η Ρωσία προσπαθεί να παρασύρει τη Λευκορωσία σε ανοιχτό πόλεμο με μας

Η Ρωσία προσπαθεί να παρασύρει τη Λευκορωσία σε ανοιχτό πόλεμο με την Ουκρανία, δήλωσε ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας

«Σήμερα, σύμφωνα με τις στρατιωτικές πληροφορίες της Ουκρανίας, 6 τάγματα είναι συγκεντρωμένα κοντά στα σύνορά μας. Πρόκειται για μηχανοκίνητα τάγματα, πρόκειται για τάγματα των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων της λεγόμενης διοίκησης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων», τόνισε ο Σκιμπίτσκι.

Οι κατηγορίες του Λουκασένκο

Για «προκλήσεις» στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας κατηγόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τις προηγούμενες ημέρες ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ειδικότερα, ο φιλορώσος πρόεδρος, που έχει δηλώσει ότι δεν θα προβεί ο ίδιος σε επιστράτευση, υποστήριξε ότι στις περιοχές των συνόρων βρέθηκαν 15.000 στρατιώτες για να κατασκευάσουν οχυρωματικά έργα και να προβούν σε αναγνωρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκασένκο είχε επιτρέψει στη στενή σύμμαχό του Ρωσία τον Φεβρουάριο να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας ως ενδιάμεσο σταθμό εκκίνησης για την εισβολή της στην Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος είπε ότι η Λευκορωσία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης και ότι οι δυνάμεις της δεν εμπλέκονται σ αυτήν.