Ουκρανία: Εγκαταλείπουν το Ντονμπάς οι Αμερικανοί μισθοφόροι: Χτυπημένοι υποχωρούν προς το Κίεβο (βίντεο)

Ουκρανία

Τα μέρη του Ντονμπάς και της ανατολικής Ουκρανίας έχουν γίνει πεδίο συγκρούσεων των ρωσικών δυνάμεων και δυτικών μισθοφόρων που έχουν κατακλύσει τις τάξεις του υποτίθεται ουκρανικού στρατού.

Όμως οι ρωσικές δυνάμεις δεν είναι Ταλιμπάν και άτακτοι της μέσης Ανατολής και της Αφρικής που θεωρούσαν ότι εύκολα μπορούν να νικήσουν αλλά σκληρά εκπαιδευμένες ρωσικές μονάδες είτε πεζικού είτε καταδρομέων.

Και οι Αμερικανοί μισθοφόροι το κατάλαβαν πολύ καλά με την κάμερα να καταγράφει τις συμπλοκές τους με τους Ρώσους. 

Η αμερικανική ομάδα πέφτει σε ρωσική ενέδρα και ακολουθεί συμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί σώζονται κατά τύχη κάτι που το ομολογούν και οι ίδιοι στο βίντεο.

Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είναι πρώην Navy Seals του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο με τον έναν εξ αυτών να είναι τραυματισμένος και να αιμορραγεί.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι τα περισσότερα μέλη της ομάδας έφυγαν από την Ουκρανία τραυματισμένοι. Επέστρεψαν στην χώρα τους για περίθαλψη.

Παράλληλα οι μάχες Αμερικανών και Ρώσων συνεχίστηκαν στα δάση του Λουγκάνσκ στις περιοχές Zolote-Gorskye καθώς και στο Severodonetsk όπου η Λεγεώνα των Ξένων κατέγραψε πολλές απώλειες.

Ο ηγέτης Τσετσενίας, Ρ.Καντίροφ, ανέφερε ότι “η στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση Zolotoe και του Gorskye θα συμπεριληφθεί στα στρατιωτικά εγχειρίδια”.