Ουκρανία – Χερσώνα: Εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα

Ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι συνεχίζουν να λεηλατούν και να καταστρέφουν τις υποδομές στη Χερσώνα. «Στις 7 Νοεμβρίου, μια συνοδεία φορτηγών πέρασε πάνω από το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhova φορτωμένη με οικιακές συσκευές και οικοδομικά υλικά», ανέφερε σε δήλωση, προσθέτοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις αποσυναρμολογούσαν πύργους κινητής τηλεφωνίας και αφαιρούσαν εξοπλισμό.

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε περισσότερους από 30 οικισμούς στις περιοχές Χερσώνα και Μικολάιβ, ενώ στην Ζαπορίζια, οι ρωσικές αρχές ανάγκασαν τους κατοίκους να δεχτούν ρωσικά διαβατήρια μετά την κατάσχεση των ουκρανικών εγγράφων τους, ανέφερε ακόμα η δήλωση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε – πάντως – την Τρίτη ότι περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα σε 14 περιοχές συν την πρωτεύουσα Κίεβο, αλλά σε μια βάση σταθεροποίησης και όχι έκτακτης ανάγκης.

Οι προγραμματισμένες ωριαίες διακοπές ρεύματος θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη, δήλωσε η εταιρεία ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας, Ukrenergo.