Ουκρανία: Αιχμάλωτοι αποκάλυψαν τον Βρετανό μισθοφόρο στην Μαριούπολη

Ουκρανία

Ο Shaun Pinner είναι ένας 48χρονος πρώην στρατιωτικός του Βρετανικού στρατού που κατάγεται από το Bedfordshire.

Ο Bρετανός πολέμησε ως μισθοφόρος στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων της Μαριούπολης προτού αιχμαλωτιστεί από Ρώσους στρατιώτες.

Ο Βρετανός πρώην στρατιωτικός είχε μετακομίσει στην Ουκρανία πριν από τέσσερα χρόνια προτού ενταχθεί στους Ουκρανούς πεζοναύτες προκειμένου να περάσει την τεχνογνωσία του που πήρε από τον βρετανικό στρατό.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους Ρώσους όταν τον αιχμαλώτισαν ότι ήταν εκπαιδευτής και δεν πήρε ενεργό ρόλο στις μάχες. Ακόμα και στην Μαριούπολη είχε καθαρά βοηθητικό ρόλο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με την οικογένεια του κ. Pinner, επρόκειτο να ολοκληρώσει το τριετές συμβόλαιό του στον Ουκρανικό στρατό στα τέλη του 2022 και σχεδίαζε να αναλάβει ανθρωπιστικό ρόλο στην Ουκρανία.

Όλα αυτά άλλαξαν έπειτα από την πτώση του Αζόφσταλ και την παράδοση των μαχητών του Αζόφ στην Μαριούπολη.

Σύμφωνα λοιπόν με ρωσικές πηγές, αιχμάλωτοι ουκρανοί αποκάλυψαν ότι ο Βρετανός μισθοφόρος είχε ενεργό ρόλο στις εχθροπραξίες και μάλιστα ήταν ελεύθερος σκοπευτής!

Ο Βρετανός όλο αυτό το χρονικό διάστημα απαιτούσε να αντιμετωπιστεί ως αιχμάλωτος πολέμου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ότι δηλαδή ήταν μισθοφόρος και μάλιστα σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, περιπλέκεται η κατάσταση αφού θα αντιμετωπιστεί ως Μισθοφόρος εγκληματίας και όχι ως αιχμαλώτους πολέμου.