Όσκαρ 2022: Ο Γουίλ Σμιθ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Κρις Ροκ για το χαστούκι

Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο Γουίλ Σμιθ τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ. Ο 53χρονος, νικητής του Α’ Ανδρικού Ρόλου, σηκώθηκε από τη θέση του και χαστούκισε τον Κρις Ροκ, ενοχλημένος για «αστείο» του κωμικού σε βάρος της συζύγου του, Τζέντα Πίνκετ Σμιθ.

Η στιγμή που ο Γουίλ Σμιθ, χωρίς να το περιμένει κανείς, σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή, χαστούκισε τον Κρις Ροκ, «πάγωσε» όσους βρίσκονταν στην τελετή απονομής των Όσκαρ αλλά και τα δισεκατομμύρια του κόσμου που το είδε σε live μετάδοση και στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ένα από τα «σκετς» της βραδιάς.

Αλλά δεν ήταν και φάνηκε σχεδόν αμέσως, όταν ο Γουίλ Σμιθ συνέχισε, επιστρέφοντας στη θέση του, να «στολίζει» εξοργισμένος τον Κρις Ροκ.

Το χαστούκι αμαύρωσε και τη μεγάλη στιγμή του ίδιου του Γουίλ Σμιθ, που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του για την ερμηνεία του στην ταινία «Η μέθοδος των Γουίλιαμς», όπου έπαιξε τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, πατέρα της Βίνους και της Σερένα Γουίλιαμς που έγραψαν ιστορία στο τένις.