Οριστικό – Θ.Πλεύρης: «Υποχρεωτική η 3η δόση του εμβολίου μετά από 6 μήνες αλλιώς τέλος το πιστοποιητικό»!

Θάνος Πλεύρης

Υποχρεωτική θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι θάνατοι που καταγράφονται στους ανεμβολίαστους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι τα εξεταστικά κέντρα που βρίσκονται σε λειτουργία μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και μάλιστα έχει εξασφαλιστεί και επάρκεια εμβολίων, ώστε αν αύριο όλοι όσοι μπορούν ζητήσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου θα εξυπηρετηθούν άμεσα.

Βέβαια η κυβέρνηση ήδη το είχε προαναγγείλει και στο pronews.gr είχαμε γράψει σχετικό άρθρο για τη νέα δυστοπία που ετοιμάζεται, στην οποία θα χρειάζεται εμβόλιο ανά λίγους μήνες (τελικά επιβεβαιώθηκε ότι αυτοί θα είναι 6) για να μπορέσει κάποιος να ανανεώσει το πάσο «ελευθερίας» του.

Από εκεί και πέρα ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως την προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ σε ότι αφορά τις εκκλησίες και για τη μη υποχρέωση διενέργειας τεστ από τους πιστούς,

είπε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Ο κ. Πλεύρης επανερχόμενος στο θέμα των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, τόνισε ότι ειδικά στα καταστήματα της Εστίασης όπου φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί, προειδοποιώντας πως όσοι θα παρανομήσουν θα το μετανιώσουν.

Tέλος ο Θ.Πλεύρης ανακοίνωσε ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα μπαίνουν με self test στους μεικτούς χώρους και όχι με μοριακό ή rapid.