Οργιάζουν οι φήμες για πραξικόπημα στην Κίνα! Άφαντος ο Σι Τζινπίνγκ μετά τη σύνοδο κορυφής της SCO

Φήμες για πιθανό κινεζικό πραξικόπημα — οι εικασίες για τη σύλληψη του Σι Τζινπίνγκ και την αναδιάταξη του στρατού στο Πεκίνο διαδίδονται στο διαδίκτυο.

Ισχυρίζονται ότι μετά τη σύνοδο κορυφής της SCO, κανείς άλλος δεν τον είδε δημόσια και κανείς δεν ξέρει πού εξαφανίστηκε.

Η φήμη για την παραίτηση του Σι Τζινπίνγκ εμφανίστηκε στο Twitter. Σύμφωνα με έρευνα του δημοσίευματος από την Pravda.ru, την πληροφορία διέδωσε στο δίκτυο μια Κινέζα, η Τζένιφερ Ζενγκ, που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα αναβλήθηκε και το ταξίδι του Σι Τζινπίνγκ στη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, για το οποίο η Σαουδική Αραβία είχε κάνει εκτεταμένες προετοιμασίες. Ο Κινέζος ηγέτης δεν συμμετείχε ενεργά στη σύνοδο αν και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του SCO. Δεν απηύθυνε ιδιαίτερη ομιλία στα εγκαίνια της συνόδου κορυφής όταν συναντήθηκε με τον Ναρέντρα Μόντι ή με άλλα σημαντικά μέλη αυτής της οργάνωσης εκτός από τον Πούτιν. Αλλά είχε αρνηθεί να πάει με τον Πούτιν για δείπνο.

Χιλιάδες αναρτήσεις σχετικά με το στρατιωτικό πραξικόπημα έχουν γίνει στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί τακτικά, παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη εκεί. Αυτό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο Jiang Zeng και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στο Πεκίνο φέρονται να ενημερώθηκαν τηλεφωνικά μόλις ο Hu και ο Wen ανέκτησαν τον έλεγχο της CGB. Την ίδια στιγμή, η στρατιωτική εξουσία του Xi Jinping τερματίστηκε από τα μέλη της ιδρυτικής Μόνιμης Επιτροπής. Το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, αφού συνειδητοποίησε την πραγματικότητα, ο Σι Τζινπίνγκ έφυγε για το Πεκίνο. Ωστόσο, συνελήφθη στο αεροδρόμιο και πιθανότατα κρατείται υπό κατ’ οίκον κράτηση στο Zhongnanhai, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Ο πρώην πρόεδρος Χου Τζιντάο έχει αναλάβει τον έλεγχο της εξουσίας

Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος Χου Τζιντάο έχει αναλάβει τον έλεγχο της εξουσίας της Κίνας και αν οι αναφορές είναι ακριβείς, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά που έχουν συμβεί στην Κίνα από την επιδημία του κινεζικού ιού το 2019.

Ο Wu Hong, διευθυντής πληροφορικής και blogger που ζει στο Πεκίνο, γράφει ότι στην πραγματικότητα όλα είναι ήρεμα στο Πεκίνο και οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη παραίτηση του Xi Jinping στα ΜΜΕ δεν επιβεβαιώνονται.