Ομολογία-σοκ Δ/ντη Παπανικολάου: «Έχουμε αναβάλει εδώ και 2 μήνες τα χειρουργεία καρκίνου – Γίναμε νοσοκομεία κορωνοϊού» – Βίντεο

Νίκος Καπράβελος

Κάτι που υποψιαζόμαστε όλοι αλλά κανείς δεν είχε βγει μέχρι στιγμής να πει δημόσια, είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολαόυ, Νίκος Καπράβελος, δηλώνοντας πως εδώ και 2 μήνες δεν γίνονται χειρουργεία για καρκίνο αλλά και άλλες σοβαρές παθήσεις στα νοσοκομεία, με το εθνικό σύστημα υγείας να έχει μετατραπεί -κι αυτό αποτυχημένα- σε… σύστημα κορωνοϊού.

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου πως δεν γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία  για καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο γιατί τα νοσοκομεία έχουν επικεντρωθεί στον κορωνοϊό ο κ. Νίκος Καπράβελος, δήλωσε: 

«Σκεφτείτε σε μας που για δύο μήνες αυτό ισχύει, δηλαδή είναι νοσοκομεία μίας νόσου, και εμείς έχουμε αναβάλει, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούμε να δούμε άλλες παθήσεις σοβαρές έχουμε αναστείλει χειρουργεία, το βιβλίο αυτής της τραγωδίας δεν έχει γραφτεί ακόμα», είπε. 

Σε πρόσφατη γαλλική έρευνα που έφερε στην επιφάνεια η γαλλική le figaro, το πρώτο lockdown στη Γαλλία και η αναβολή των υπηρεσιών ογκολογίας, θα προκαλέσει 1000 με 6000 θανάτους!

Εφόσον και στην Ελλάδα επικρατεί η ίδια κατάσταση, το ίδιο δεν συμβαίνει και εδώ;