Ομελέτα διαίτης με ελιές, ντομάτα και μανούρι

Η ομελέτα είναι το πιο εύκολο φαγητό…!

Μπορείτε να την φτιάξετε με ό,τι υλικά θέλετε ανάλογα την γεύση και τον χρόνο που έχετε στην διάθεσή σας.

Ας δούμε μια υγιεινή παραλλαγή.

Υλικά:

8 αβγά, αν βρείτε χωριάτικα ακόμα καλύτερα

2 ντομάτες ώριμες, μεσαίου μεγέθους, τριμμένες

120 γρ. μανούρι θρυμματισμένο

8 πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι) κομμένες σε ροδέλες

2 κ. σ. γάλα φρέσκο

1 κουταλιά Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες, και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το μείγμα αβγών – ντομάτας και αφήνετε, σε μέτρια φωτιά να σιγοτηγανιστεί.

Όταν είναι έτοιμη από κάτω, με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζετε προς τα κάτω και την λιγότερο ψημένη πλευρά της ομελέτας, προκειμένω να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν έχει ψηθεί και η άλλη πλευρά, προσθέτετε τις ελιές από πάνω και το θρυμματισμένο τριμμένο τυρί, αφήνετε λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί ελαφρώς το τυρί και σερβίρετε ζεστή.

(4 μερίδες/ 274 kcal ανά μερίδα)

panosplatritis.health