Ολυμπιακοί Αγώνες- Πόλο: Η Ουγγαρία κατέκτησε μετάλλιο μετά από 13 χρόνια

Ουγγαρία

Η Ιταλία κατέκτησε την 7η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία στο πόλο ανδρών, αφού στο μικρό τελικό του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο νίκησε 9-5 την Ισπανία.

Δείτε την τελική κατάταξη του τουρνουά με Ελλάδα και Σερβία να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό.

Η Ουγγαρία επέστρεψε έπειτα από 13 χρόνια στα μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων στην υδατοσφαίριση των ανδρών (ήταν πρώτη το 2008 στο Πεκίνο), καθώς νίκησε την Ισπανία με 9-5 στον «μικρό» τελικό που πραγματοποιήθηκε στο “Tatsumi Water Polo Centre”.

Η Κροατία κατέκτησε την 5η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης Ανδρών των Αγώνων του Τόκιο, καθώς νίκησε τις ΗΠΑ με 14-11 στον αγώνα κατάταξης 5-6.

Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν καλύτερα στο πρώτο οκτάλεπτο, παίρνοντας βραχεία κεφαλή στο σκορ (3-2), όμως από το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου η Κροατία επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, έκλεισε την τρίτη περίοδο με τρία γκολ διαφορά και συντήρησε το προβάδισμά της μέχρι τέλους.

Η Ιταλία κατέκτησε την 7η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών των Αγώνων του Τόκιο, καθώς επικράτησε του Μαυροβουνίου με 18-17 στα πέναλτι (14-14 κ.α.).

Στο “ remake” του μικρού τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, οι Ιταλοί είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως το Μαυροβούνιο οδήγησε τον αγώνα στα πέναλτι με γκολ του Ίβοβιτς στα 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τέταρτου οκταλέπτου.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Ιταλοί ήταν πιο εύστοχοι, αστοχώντας μόνο μία φορά (Αϊκάρντι), ενώ το Μαυροβούνιο είχε «μοιραίους» τους Βίντοβιτς (άουτ) και Πέρκοβιτς (δοκάρι).