Ολυμπιακοί Αγώνες, Κωπηλασία: Απίστευτη πρόκριση στον τελικό για Κυρίδου-Μπούρμπου με παγκόσμιο ρεκόρ

Κυρίδου-Μπούρμπου

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου κάνοντας την κούρσα της ζωής τους πήραν την πρώτη θέση στον ημιτελικό της δίκωπου και προκρίθηκαν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν στον προκριματικό δεν κατάφερα να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά και οδηγήθηκαν στο ρεπεσάζ (η δεύτερη ευκαιρία).

Κι όμως το ελληνικό πλήρωμα, παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν αυτό που τελικά επικράτησε απέναντι σε μεγαθήρια του κόσμου κερδίζοντας μια θέση στον τελικό.

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου ξεκίνησαν πιο συντηρητικά την κούρσα και πέρασαν πέμπτες το πρώτο 500αρι, αλλά κοντά στα προπορευόμενα πληρώματα.

Στο δεύτερο 500αρι ανέβηκαν στην τέταρτη θέση, με την Βρετανία να έχει αποσπαστεί από τα άλλα πληρώματα και τον Καναδά με την Αυστραλία να είναι στην τριάδα που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Μπούρμπου και Κυρίδου τα έδωσαν όλα στο τελευταίο 500αρι μειώνοντας την απόσταση από τα προπορευόμενα πληρώματα, με την Βρετανία να χάνει έδαφος.

Τα δύο κορίτσια έκαναν μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 200 μέτρα και πέρασαν μπροστά, για να τερματίσουν τελικά σε χρόνο 6:48.70, επίδοση που ήταν η κορυφαία όλων των εποχών!

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6:49.08 και άνηκε σε πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας από το 2017

Στον τελικό (αύριο στις 03:30 ώρα Ελλάδος) εκτός της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας, προκρίθηκαν και οι Βρετανία, Καναδάς, Ρωσία και Ισπανία.

Photo credits:Sportsimages.gr