Ολοένα και περισσότεροι πύργοι “5G” καίγονται σε όλη την Ευρώπη

Τα βίντεο του CCTV από ένα ολλανδικό επιχειρηματικό πάρκο δείχνουν έναν άνδρα να αδειάζει το περιεχόμενο ενός λευκού δοχείου στη βάση ενός κυψελοειδούς πύργου. Φλόγες ξέσπασαν καθώς ο άντρας πήγε πίσω στο αμάξι του..

Δείτε εδω

Είναι μια σκηνή που έχει επαναληφθεί δεκάδες φορές τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη, όπου αξιωματούχοι στρέφονται ενάντια στις θεωρίες που συνδέουν τα νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G και την πανδημία κορονοϊού με αποτέλεσμα εμπρηστικές επιθέσεις σε πύργους κυττάρων.

Οι δημοφιλείς πεποιθήσεις και θεωρίες ότι οι ασύρματες επικοινωνίες αποτελούν απειλή εδώ και πολύ καιρό, αλλά η παγκόσμια εξάπλωση του ιού την ίδια στιγμή που οι χώρες κυκλοφόρησαν την ασύρματη τεχνολογία πέμπτης γενιάς έχουν ενισχυθεί.

Περίπου 50 πυρκαγιές που στοχεύουν πύργους επικοινωνίας και άλλου εξοπλισμού έχουν αναφερθεί στη Βρετανία αυτό το μήνα. Περίπου 16 πυρπολήθηκαν στην Ολλανδία, ενώ αναφέρθηκαν επίσης επιθέσεις στην Ιρλανδία, την Κύπρο και το Βέλγιο.

Η τάση έλαβε επιπλέον προσοχή στη Βρετανία, όταν ένας πύργος που υπηρεσίες δεδομένων σε νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ με ασθενείς με κορονοϊό ήταν μεταξύ αυτών που έγιναν στόχος.

Οι συγκεκριμένες θεωρίες έχουν επίσης αναβαθμιστεί από διασημότητες, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού Woody Harrelson, ο οποίος μοιράστηκε ένα βίντεο που ισχυριζόταν ότι άνθρωποι στην Κίνα κατέλαβαν έναν πύργο 5G.