ΟΗΕ: Πάνω από 3 δισεκ. δολάρια η ανθρωπιστική βοήθεια που χρειάζονται οι πρόσφυγες του Σουδάν

«Σήμερα, 25 εκατ. άνθρωποι, πάνω από τον μισό πληθυσμό του Σουδάν, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία. Είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχουμε δει ποτέ στη χώρα»

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά σε πάνω από 3 δισεκ. δολάρια τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια και για τους πρόσφυγες του Σουδάν όπου η ανθρωπιστική κρίση έχει επιδεινωθεί από τις βίαιες μάχες που μαίνονται από τα μέσα του Απριλίου.

Μόνο για την ανθρωπιστική βοήθεια, ο ΟΗΕ δηλώνει ότι χρειάζονται 2,6 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, ενώ ο οργανισμός ζητούσε 1,75 δισεκ. τον Δεκέμβριο. Για τους πρόσφυγες που ξέφυγαν από τις εχθροπραξίες, ο ΟΗΕ ζητά 470,4 εκατ. δολάρια.

«Σήμερα, 25 εκατ. άνθρωποι, πάνω από τον μισό πληθυσμό του Σουδάν, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία. Είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχουμε δει ποτέ στη χώρα», δήλωσε ο Ραμές Ρατζασινγκάμ, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Γενεύη και διευθυντής της Διεύθυνσης Συντονισμού.

«Οι απαιτήσεις για χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 2,6 δισεκ. δολαρίων είναι επίσης οι υψηλότερες από οποιαδήποτε ανθρωπιστική έκκληση έχει γίνει για το Σουδάν».