Οι S-400 «λυγίζουν» τον Ερντογάν και την οικονομία της Τουρκίας!

Οι διαταραγμένες σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 έχει τρομερές συνέπειες, όχι μόνο σε πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο αλλά κυρίως σε οικονομικό, με το «φόβητρο» των αμερικανικών κυρώσεων στην Άγκυρα να έχουν «λυγίσει» την τουρκική λίρα.

Νέα πτώση σημείωσε σήμερα η τουρκική λίρα. Αφορμή δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, για πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία. Οι κυρώσεις μπορεί να έχουν ως στόχο τουρκικές αμυντικές εταιρίες, αποκόπτοντας τες από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κι αυτό εξαιτίας της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος από την Άγκυρα.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τα πυραυλικά συστήματα S-400. Το ρωσικό σύστημα αναμένεται να παραδοθεί στην Τουρκία, ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν στην Άγκυρα κυρώσεις βάσει του νόμου CATSAA. O νόμος αυτός προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Στις 09:33 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,8750 λίρες έναντι του δολαρίου, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στις 5,8265 λίρες. Νωρίτερα, η ισοτιμία είχε υποχωρήσει έως τις 5,9250 λίρες ανά δολάριο.

Πηγή: onalert.gr